avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... interceptari telefonice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

interceptari telefonice

Buna ziua,fratele meu e cercetat penal intr-un dosar in care sunt interceptari facute de DOS. Va rog daca poate cineva sa imi spuna cu ce se ocupa Directia Operatiuni Speciale ? e in masura sa se ocupe cu interceptari ? Aparatura care s-a folosit la interceptari apartine SRI-ului sau DOS-ul are in dotare aceasta aparatura? Urmarirea penala a inceput in 2014 si a durat 2 luni...in fata Instantei noi am cerut dezbaterea acestor lucruri dar..s-a ajuns la concluzia ca cerem tergiversarea-procesului.Nu stiu daca mai are rost sa spun ca in acele interceptari nu este nimic concret deoarece concludenta informatiilor sunt lasate la aprecierea organelor care au redat acele interceptari.Acum dupa ce CCR a admis decizia privind neconstitutionalitatea sintagmei „ori de alte organe specializate ale statului” din cuprinsul art. 142 alin. (1) CPP ,putem folosi acest lucru in favoarea noastra? cum?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:48, 13 Iunie 2016
DOS este organul operativ specializat care se ocupa cu utilizarea metodelelor speciale de supraveghere dispuse de catre procuror, si da, este cel mai in masura sa se ocupe de interceptari, iar sintagma "ori de alte organe specializate ale statului" folosita de CCR, nu se refera la DOS, ci la alte organe, vezi SRI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interceptari de (tele)comunicatii ilegale cotyaliaseu cotyaliaseu exista cumva un alt model de cerere(inafara de cererea pentru exercitarea dreptului de acces)sau de plangere, prin care se poate afla cum si de ce ne sunt ... (vezi toată discuția)
Politistul care executa mandatul de patrundere este organ judiciar? eusaisapte eusaisapte Stiu sigur ca era seful biroului de ordine publica, si era insotit de alt politist si patru mascati Ma intereseaza daca era organ judiciar in sensul art. 9 ... (vezi toată discuția)