avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SEF BIROU CIC, AM NUMIT INTERIMAR PE 6 LUNI DAR CUM SA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SEF BIROU CIC, AM NUMIT INTERIMAR PE 6 LUNI DAR CUM SA PROCEDAM CU DIF PANA LA 1.11 LUNI?

Buna ziua,
Avem in institutie sefa de birou, personal contractual, in CIC. De la plecarea ei un inspector sp, a fost numit sef birou, prin decizie a conducerii pentru o perioada de 6 luni. Cum sa procedam acum cand expira perioada.
Din L 284/2010, art. 25, deduc faptul ca mai pot prelungi numirea prin o decizie pe o perioada de 6 luni, dar cum sa procedez apoi cu cele 11 luni pana revine din CIC titularul postului.
Cert e ca expira astea 6 luni, nu putem ramane fara sef birou, nu stim cum sa procedam si nu avem nici o prevedere in situatia data.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 17 Mai 2016
Nu va incadrati la exceptia prevazuta de art.25 alin.2 din legea 284/2010 ?
Da ne incadram in prevederile L 284/2010, art.25, alin. 2, si ii vom face o noua decizie tot pe 6 luni, dar cum sa procedez apoi? cu diferenta de 11 luni pana se intoarce din CIC titularul postului?
Tot acolo exista si exceptia amintita de mine.

art.25 din Legea 284/2010 :
...
(2) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.


In opinia mea, în statute sau în legi speciale se pot prevedea si alte perioade.
Tocmai asta e ca nu sunt prevederi în statute sau în legi speciale referitoare la speta.Si nu stim cum sa procedam cu restul perioadei de 11 luni dupa cele 6 + 6 luni conf art.25 alin.1 si 2, pana la 1an si 11 luni cat e suspendata.
Cred ca mai bine demarati procedura de organizare a unui concurs pentru ocuparea acelei functii pe durata determinata sau se va numi o alta persoana in functia respectiva la expirarea celor 12 luni.

Alte discuții în legătură

Pozitie restructurata anemoni anemoni Buna ziua, Am revenit din CIC acum 1 luna. Dupa aceasta perioada mi s-a comunicat ca pozitia a fost restructurata, astfel incat pozitia mea nu mai este in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conducere in perioda cic GABI2011 GABI2011 SUNT ANGAJATA CONTABILA . CONTABILA SEFA AI INTRAT IN CIC PANA IN AUGUST 2012. IN ACEASTA PERIODA EU EXERCIT FUNCTIA DE CONTABIL SEF INCEPAND CU ... (vezi toată discuția)
Cim determinat art 83 lit a IldikoB IldikoB Buna ziua, am dori sa incheiem un cim determinat pt inlocuirea unei salariate care va fi in crestere copil . Codul muncii specifica : durata contractului ... (vezi toată discuția)