avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 30 zile apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

30 zile apel

Am castigat un proces la judecatorie impotriva unei primarii.
Judecatoria a expediat hotaratea instantei cu stampila postei 17 martie.
Stampila de primire a plicului indica 18 martie.
Primaria respectiva a depus apel la tribunalul judetean, apel declarat in 21 aprilie.
Pot considera acest apel ca fiind tardiv?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 18:13, 17 Iunie 2016
Va puteti adresa registraturii instantei si sa solicitati data postei de pe procesul verbal de comunicare a hotararii si solicitati sa vi se comunice daca apelul a fost trimis prin posta sau depus personal la registratura, daca a fost trimis prin posta se ia in considerare data oficiului postal la care a fost depus si nu data inregistrarii la instanta.
Multumesc

Aparent, conform emailului primit de la grefierul judecatoriei, apelul a fost trimis tot prin email, s-au modernizat si primariile...

"S-a primit , pe mail, apelul civil formulat impotriva Sentintei civile pronuntate in dosarul nr.***
Cu consideratie,
Grefier sef – Judecatoria ***"
Pe viitor, puteti face demersurile prin mandatar, nu musai personal. Am inteles ca nu sunteti in tara.
Dupa mine, acel grefier v-a ajutat din bunavointa, cred ca aceste date nu sunt dintre cele la acre aveati drept a le obtine astfel, fara copierea dosarului sau studiul sau.
Se pare ca functionarii nostri uneori isi fac treaba mai bine decat credem.
Sper sa ii trimiteti un mail de multumire.

Tocmai am primit răspuns de la Tribunalul județean referitor la întrebarea mea de acum o luna...
Mi se comunica următoarele"potrivit dovezii de înmânare care se găsește la fila 125 verso din dosarul..., sentința civila a fost comunicata paratei...la data de 18 martie 2016".
In portalul judecătoriei locale dar si al tribunal județean, apelul respectiv apare înregistrat la 21 aprilie 2016.
Deci ma pot considera "scăpat" pe motiv de apel tardiv?

Recitiți ce a scris Avnic. Nu, dacă apelul a fost trimis prin poștă. Ultima zi în care ar fi putut să-l depună la poștă pentru a fi în termen este 18 aprilie. Dacă plicul este astfel datat (sau mai devreme) apelul ar fi declarat în termen, indiferent de data la care apare înregistrat pe portal. Eu am avut un recurs trimis prin poștă pe 6.01 (ultima zi de declarare) și a apărut pe site înregistrat pe 08.01, fiind socotit în termen (în cele din urmă).

Alte discuții în legătură

Cale de atac executare silita solov solov Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am facut o contestare la executare silita la judecatorie, care a fost respinsa. Comunicarea sentintei am ... (vezi toată discuția)
Calcul termen recurs marianion_dan marianion_dan Am un litigiu cu CAS. Am castigat in prima faza, pe fond, daca nu gresesc in exprimare. CAS a formulat recurs. Problema mea este cum aflu daca recursul este ... (vezi toată discuția)
Apel sentinta divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sentinta de divort a fost apelata de fostul sot la judecatorie, instanta a declinat competenta in favoarea tribunalului. A trecut aproape o luna si nu am ... (vezi toată discuția)