avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea OUG 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

OUG 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi !

Am si eu o nelamurire . Ieri am fost oprit de catre jandarmeria romana cu mentiunea ca nu am voie sa imi plimb cainele pe un spatiu public ( detin un pittbull ) . Am primit un avertisment , urmand ca urmatoarea data sa imi dea amenda ! Mentionez : cand ies pe strada am totul in regula , botnita , ham , lesa , pungute pentru excremente. Este inregistrata la asociatia chinologica, declarata la politie, am asigurare in caz ca musca pe cineva . Art. 6
(1) Accesul cainilor prevazuti la art. 1 lit. a) in localurile publice, in mijloacele de transport in comun, precum si in alte locuri publice, cu exceptia drumurilor publice si a cailor de acces catre acestea, este interzis.
(2) Accesul cainilor prevazuti la art. 1 lit. a) in partile comune ale imobilelor in care sunt detinuti, pe drumurile publice si pe caile de acces catre acestea este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti in zgarda si lesa sau ham de catre proprietar ori de catre detinatorul temporar. Imi poate explica si mie mai exact aceasta lege? numai am voie sa imi plimb animalul nici pe drumurile publice ...
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:10, 18 Mai 2016
Explicati-le celor care va opresc ca, indepliniti conditiile legale, din cele relatate de dvs.se pare ca, respectati conditiile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În atenția domnilor/doamnelor avocați oanadracinschi oanadracinschi Acum o săptămână, seară fiind, mă plimbam cu Metis Amstaff-ul meu. O doamnă între vârsta a doua și a treia m-a întrebat de ce nu poartă botniță. ... (vezi toată discuția)
Pitbullii pot fi tinuti intr-un apartament de bloc? MariaDragoi MariaDragoi Buna ziua. As vrea sa stiu, pitbullii pot fi tinuti intr-un apartament de bloc? Cand ies la plimbare cu stapanul lor, folosind liftul si scarile blocului sunt ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)