avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxa ambalaje
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxa ambalaje

Buna ziua
Referitor Ord.196/2005-Fond Mediu, Legea 249/2015-Gestionarea ambalajelor

Exista obligatia de plata la Fondul de mediu a taxei pentru ambalaj,pentru un operator economic care introduce pe piata o data pe an ambalaje noi din sticla REUTILIZABILE, aplica sistemul depozit si inregistreaza in evidentele contabile valoarea acestuia pentru respectivele ambalaje? Aceste ambalaje reutilizabile se considera deseu de ambalaj cand se inlatura, la sfarsitul duratei utile de viata, dupa un anumit numar de cicluri de utilizare.
Pot fi introdusi in aceeasi ''oală'' operatorii care reutilizeaza ambalajele introduse pe piata si deci nu polueaza prin acest lucru, cu cei care introduc pe piata ambalaje din plastic, metalice sau chiar sticla dar care sunt nereutilizabile?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)