avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta grupa de munca

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca este necesar sa elibereze o adeverinta de grupa daca perioada lucrata in grupa de munca este trecuta in cartea de munca. Cei de la casa de pensii solicita si acesta adeverinta, cu toate ca perioada figureaza in cartea de munca. Exista un temei legal pentru acesta?
Eu stiam ca adeverinta dovedeste grupa de munca daca acesta nu este consemnata in carnetul de munca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:38, 19 Mai 2016
Probabil, in carnetul de munca nu sunt mentionate toate elementele prevazute in anexa 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare. CJP solicita inclusiv decizia interna a angajatorului pentru nominalizarea anuala a lucratorilor la locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii incadrate in grupe de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrisuri carte de munca Bersfil Bersfil CJP imi refuza recunoasterea Grupei I de Munca , trecuta prin mai multe inscrisuri in Cartea de Munca (conform anexei I pct 25 Ord 50/1990 - in dreptul ... (vezi toată discuția)
Pensie-grupa ii-a de munca magdak magdak Buna ziua.De curand am trecut in pensie cu limita de varsta.Am lucrat ca laboranta.Timp de trei ani in conditii de munca grupa II-a.Am si adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Incadrare grupa munca Olgasiia Olgasiia Meseria de motostivuitorist desfasurata intr-o sectie de turnatorie in perioada 1993_2001, conf. Ord 50/1990 in ce grupa se incadreaza? Anexa si punc daca ... (vezi toată discuția)