avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

As putea eu, ca societate comerciala sa declar insolventa o alta societate comerciala, care nu mi-a achitat un debit vechi de 1 an? Ce conditii trebuie sa indeplinesc sa pot formula cererea? Ce trebuie sa contina cererea si de ce acte ma pot folosi?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:01, 13 August 2009
toate informatiile pe care le soliciti sunt in legea 85, acolo ai si plafonul min pentru care se poate cere pornirea procedurii cat si tot ce trebuie sa contina cererea creditorului si actele doveditoare ale pretentiilor sale....atentie acum recent s/a modificat legea pe 14-07-2009.
bafta
sigiur ca da. Creanta sa depaseasca 30.000 lei, sa fie exigibila de peste 30 zile, certa si lichida. Trebuie anexate dovezile din care rezulta certitudinea neachitarii acesteia si vechimea ei : factura, extras din inregistrarile contabile... etc.
Legea 85/2006 cu modificarile si completarile ulterioare( vezi si legea 277/2009), reglementeaza procedura insolventei.
Ca sa solicitati deschiderea procedurii insolventei creanta dvs. trebuie sa fie de minim 30.000 lei
Mai jos va trimit un model orientativ al unei cereri. Va roga sa va uitati in lege pentru articolele care lipsesc din model







Nr. ________/___________



Catre,
TRIBUNALUL ________ – SECTIA COMERCIALA


DOMNULE PRESEDINTE,

Subscrisa SC _____________ SRL cu sediul in ___________, Str.__________ nr. _, sector _, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. ___________, avand CUI ________, si cod IBAN ____________________, legal reprezentata de ___________________– administrator, in calitate de creditoare, in temeiul articolului ____________ din Legea nr. 85/2006, modificata si completata, privind procedura insolventei, formuleaza prezenta

CERERE
PRIVIND DESCHIDEREA INSOLVENTEI


Societatii Comerciale ______________ SRL inmatriculata sub nr. ____________, avand CUI ____________, cu sediul social in ___________, Str. ____________ nr.________, sector/judet ______.

IN FAPT
---------------------------------------------------------------------------------------

SC SRL ne datoreaza pana la aceasta data pentru facturi neachitate si penalitati de intarziere la plata, care intrunesc conditiile prevazute de art. _________ din Legea nr. 85/2006, suma de ___________.

Insolventa debitorului nostru este demonstrata de incapacitatea vadita de plata a acestuia dovedita de faptul ca de la data emiterii primei facturi nu a achitat/a achitat doar suma de ____ lei RON
Cu toate demersurile facute de societatea noastra pentru a determina debitorul sa-si indeplineasca obligatiile de plata, acesta a ramas in pasivitate, ceea ce ne determina sa- l consideram in incetare de plati.
Solicitam declansarea procedurilor insolventa, cu luarea masurilor prevazute de lege ce constau in:
1. desemnarea judecatorului sindic;
2. stabilirea datei cand va avea loc prima adunare generala a creditorilor;
3. numirea unui administrator judiciar ;
4. aplicarea dispozitiilor art. 139 din legea nr. 85/2006 daca se constata vinovatia organelor de conducere ale debitorului pentru ca o parte din pasivul societatii sa fie suportat de catre acestia;
5. luarea masurilor de sechestrare a tuturor bunurilor mobile si imobile apartinand societatii debitoare, precum si la bunurile proprii ale administratorilor acesteia.


IN DREPT, ne intemeiem cererea pe dispozitiile Legii nr. 85/2006, completata si modificata

Rugam onorata instanta ca pe baza inscrisurilor si probatoriilor justificative depuse, sa admiteti cererea asa cum am formulat-o si o sustinem, emitand HOTARAREA de DESCHIDERE A PROCEDURII INSOLVENTEI fata de DEBITORUL NOSTRU, SC _____________ SRL inmatriculata sub nr. ____________, avand CUI ____________, cu sediul social in __________, Str. _________nr.________, judet _______


In sustinerea cererii intelegem sa ne folosim de inscrisurile pe care le anexam in xerocopie, dupa cum urmeaza:

1. Facturi fiscale;
2. Contract de__________din_______;
3. Fisa clientului;
4. Informatii de la Registrul Comertului referitoare la SC _________ SRL.

Depunem prezenta cerere precum si actele doveditoare in dublu exemplar.
Depunem taxa judiciara de timbru in suma de 120 lei , conform chitantei nr.______________ din _________________, conform disp. Legii nr. 146/1997, modificata, aplicand timbru judiciar conform Legii nr. 123/1997 de ______________ lei.

Cu judecarea si in lipsa conform art. 242 alin. 2 din Codul de procedura civila.


Administrator,


multumesc frumos pentru raspunsuri, se pare ca indeplinesc toate conditiile!
mai am o nelamurire mica: " cererea trebuie sa cuprinda cuantumul si temeiul creantei, existenta unei garantii reale, precum si a unor masuri asiguratorii asupra bunurilor debitorului si o declaratie privind intentia de a participa la reorganizarea debitorului."
cuantumul si temeiul creantei, inteleg, dar existenta unei garantii reale si a unor masuri asiguratorii si acea declaratie, la ce se refera toate acestea?

Alte discuții în legătură

Factura neplatita - cerere insolventa sau alta varianta ? nostress nostress Buna ziua, Am un client care ma tot amana de mai bine de un an cu plata unei facturi. In urma cu aproximativ 2 luni am trimis cateva scrisori de convocare ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa panora panora Unei societati ii este respinsa in instanta actiunea privind somatia de plata catre alt agent economic. Poate aceasta societate sa solicite insolventa acelui ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)