avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere insolventa

Unei societati ii este respinsa in instanta actiunea privind somatia de plata catre alt agent economic. Poate aceasta societate sa solicite insolventa acelui agent economic avand ca argumente aceeasi documentatie care a stat la baza somatiei de plata respinse de instanta ?
Cel mai recent răspuns: M.Popa , utilizator 16:42, 27 Septembrie 2009
daca suma de plata a debitorului este de minimum 30.000 ron si scadenta platii a depasit 30 zile se poate formula o cerere privind deschiderea procedurii insolventei.
Se poate face cerere de desciderea procedurii de faliment, dar nu invocand motivele din somatia de plata, ci motivele trebuiesc sa concorde cu dispozitiile Legii nr.85/2006.
face cerere de recuperare pe dreptul comun.
Pentru a introduce cerere de deschidere a procedurii de insolventa trebuie sa respectati dispozitiile art. 31 din Legea insolventei deci sa fiti
1. creditor indreptatit de a cere deschiderea procedurii conform legii insolventei si
2.sa evidentiati: cuantumul si temeiul creantei; existenta unei garantii reale, constituite de catre debitor sau instituite potrivit legii; existenta unor masuri asiguratorii asupra bunurilor debitorului; declaratia privind eventuala intentie de a participa la reorganizarea debitorului, caz in care va trebui sa precizeze, cel putin la nivel de principiu, modalitatea in care intelege sa participe la reorganizare.
De asemenea, veti anexa documentele justificative ale creantei si ale actelor de constituire de garantii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea la masa credala alina_cj alina_cj S.O.S....-Daca cererea de inscriere la creanta a fost deschisa inainte de deschiderea procedurii insolventei mai este nevoie sa trimit alta? Mai primesc ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Factura neplatita - cerere insolventa sau alta varianta ? nostress nostress Buna ziua, Am un client care ma tot amana de mai bine de un an cu plata unei facturi. In urma cu aproximativ 2 luni am trimis cateva scrisori de convocare ... (vezi toată discuția)