Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit poker online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit poker online

Buna seara,

As dori sa intreb daca trebuie sa completez acte/platesc impozite la Anaf/Fisc in cazul in care joc pe un site de poker dar nu retrag bani. (castig sume de bani sau pierd doar in interiorul site-ului respectiv).

Multumesc,
O seara buna
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
cosbacau, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters390045 , utilizator 00:02, 23 Mai 2016
N-am intrebat la sectiunea care trebuie?Multumesc.
Dati-ne mai multe amanunte. Trebuie vazut unde va incadrati atunci cand incasati un premiu din jocuri de noroc. Exista anumite nuante aici.
cosbacau a scris:

Buna seara,

As dori sa intreb daca trebuie sa completez acte/platesc impozite la Anaf/Fisc in cazul in care joc pe un site de poker dar nu retrag bani. (castig sume de bani sau pierd doar in interiorul site-ului respectiv).

Multumesc,
O seara buna


Conform Noului Cod fiscal, in anul 2016, impozitul datorat pentru veniturile din jocuri de noroc se determina la fiecare plata, prin aplicarea urmatorului barem de impunere asupra fiecarui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc:
ranse de venit brut - lei - Impozit - lei -

pana la 66.750, inclusiv - 1%

peste 66.750 - 445.000, inclusiv - 667,5 + 16% pentru ceea ce depaseste suma de 66.750

peste 445.000 - 61.187,5 + 25% pentru ceea ce depaseste suma de 445.000


Nu sunt impozabile veniturile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine si lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit. Verificarea incadrarii in plafonul neimpozabil se efectueaza la fiecare plata, indiferent de tipul de joc din care a fost obtinut venitul respectiv. In cazul in care venitul brut primit la fiecare plata depaseste plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectueaza distinct fata de veniturile obtinute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

Veniturile din jocuri de noroc se impun prin retinere la sursa. Prin exceptie, pentru veniturile realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker, impozitul anual datorat se determina de catre organul fiscal competent. Contribuabilii care obtin astfel de venituri din jocurile de noroc au obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat. Organul fiscal competent stabileste impozitul anual datorat, pe baza declaratiei privind venitul realizat, si emite decizia de impunere. Impozitul anual datorat pentru veniturile din jocuri de noroc se determina prin aplicarea urmatorului barem de impunere asupra fiecarui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc.

O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit jocuri de noroc (pariuri sportive online) gram245 gram245 Buna ziua in Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal ART. 110 - Determinarea impozitului aferent veniturilor din premii și din jocuri de noroc (3) ... (vezi toată discuția)
Impozitare castiguri pariuri sportive Alexandru267 Alexandru267 Buna ziua! Sunt amator de pariuri sportive, iar recent am decis sa mi deschid un cont la o agentie online de pariuri sportive. Doresc sa va intreb cum se ... (vezi toată discuția)
Noi impozite loterie GabrielC93 GabrielC93 As avea si eu o curiozitate. Cu noile impozite la jocurile electronice ale videoloteriei, voi fi impozitat pentru castiguri, inca o data, de catre Fisc? (vezi toată discuția)