Buna ziua
Impreuna cu tatal meu am in co-proprietate o garsoniera, respectiv 1/2 cota din locuinta. Nu am locuit niciodata acolo, eu avand adresa din buletin si domiciliul in alta parte. De-a lungul timpului a acumulat datorii la intretinere, urmand a fi dat in judecata de Asociatia de Proprietari in urmatoarea perioada. As dori sa stiu daca ma afecteaza si pe mine ca si co-proprietar, chiar si in cazul unei executari silite, avand in vedere ca nu am locuit acolo niciodata. Multumesc.
Va poate afecta in legatura cu:
- co-proprietate garsoniera, respectiv 1/2 cota din locuinta.
Dar nu vi se poate imputa mai multe, din moment ce sustineti ca nu ati locuit vreodata acolo. Dar cel mai bine trebuie sa va duceti la asociatia de locatari si sa stati de vorba...poate ajungeti la o intelegere si nu mai este nevoie de executor.
@lupascudaniela,
Ambii proprietari au obligatia de a plati catre asociatia de proprietari cheltuielile de intretinere indiferent ca unul locuieste acolo si altul nu. Pentru asociatie nu are importanta ce cote de proprietate aveti fiecare. La fel de bine puteati sa nu locuiti nici unul din coproprietari, ca tot aveati de plata la asociatie. Cum la fel puteati sa nu locuiti nici unul din coproprietari dar sa aveti chiriasi, si tot trebuia sa achitati intretinerea.
Daca vreti sa nu fiti dati in judecata de asociatie, mergeti la asociatie si achitati debitele. Sau incheiati cu presedintele un angajament de plata esalonata a debitelor pe care o sa le platiti.
Altfel asociatia va actiona in judecata. Daca asociatia obtine o hotarare prin care instanta obliga proprietarii la plata debitelor solicitate de asociatie, aceasta hotarae se poate pune in executare. Punerea in executare poate insemna retinerea din veniturile proprietarilor sau, in lipsa veniturilor, scoaterea la vanzare prin executor a garsonierei. Din suma obtinuta prin vanzare, executorul achita debitele catre asociatie, retine cheltuielile de executare... si, banii ce ramanse impart egal celor doi proprietari.