avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei, probleme de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei, probleme de familie

Parintii mei sunt casatoriti a doua oara. Apartamentul in care au locuit a fost cumparat de mama cand era divortata de tata. Dupa ce s-au casatorit a doua oara, au vandut apartamentul si s-au mutat la casa. Deci mama a pus bani de pe vanzarea apartamentului si tata a luat un credit din banca pt diferenta. Creditul inca nu este platit in totalitate. Problema este ca tata ii face zile grele mamei. O inseala , bea, o provoaca la scandal si cara tot felul de lucruri nefolositoare in curte, facand din acesta un depozit. Eu si familia mea locuim cu ei. Daca as pleca mi-ar fi frica sa o las pe mama acolo.Am facut si cateva imbunatatiri minore la casa si vroiam sa o mansardez , dar mi-e frica sa fac acest lucru pt ca ma ameninta ca ma scoate din casa cand vrea el. Copiii mei asista foarte des la certurile dintre ei sau dintre el si mine. Imi spune foarte des sa plec, ca nu sunt copilul lui ... nici eu nici fratele si sora mea...
Am 3 intrebari...
1. In caz de divort au drepturi egale parintii la casa? Din cate stiu eu, el nu are nici un drept la casa pana nu isi achita toate ratele la banca.
2. Pot sa preiau eu ratele si sa-l desagubesc pt ratele deja achitate de el?
3. Cum poate mama sa-l potoleasca si sa-l faca sa nu m-ai aduca gunoaie acasa.
Multumesc si astept cat mai multe sfaturi
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:36, 23 Mai 2016
În caz de partaj cota legală este de 1/2 pentru fiecare soț. Însă, partea care consideră că a contribuit mai mult la dobândirea bunurilor comune poate solicita o cotă mai mare față de cota legală de 50%. Având în vedere că banii din vânzarea apartamentului bun propriu al mamei au fost folosiți pentru achiziționarea casei este posibil ca mama dvs să aibă temei să ceară și să obțină o parte mai mare din valoarea bunurilor comune.
Trebuie să cereți opinia unui specialist care să cerceteze cauza și să vă sfătuiască în consecință.
Apartamentul acela luat de mama cand era divortata... din ce bani a fost luat? Tatal nu a contribuit?
1. Fiecare are un drept proportional cu contributia.
2. Da, daca vrea si tatal.
3. Obligatia de a face, prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infidelitatea tatalui , necazul mamei si fiica confuza Bastet Bastet Buna tuturor ! Numele meu e Anna , am aproape 18 ani si de 2 saptamani viata mea e destul de ciudata.( sau a parintilor mei ). Mama a aflat ca tatal meu o ... (vezi toată discuția)
Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune - ce drept are sotul supravietuitor ? lexxy5 lexxy5 Buna seara , Am o intrebare , Ce cota parte are sotul supravietuitor la succesiune, Mama a decedat de curand , iar tata vrea sa ma lase fara ... (vezi toată discuția)