avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... transfer scolar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

transfer scolar

Ce acte sunt necesare pentru transferul de la o scoala la alta (din sectorul 2 in sectorul 6), daca vrem sa mutam copilul chiar la scoala de circumscriptie?
Cand trebuie depusa cererea? Este necesara audienta la directorul scolii la care vrem sa ne transferam sau este suficienta o cerere inregistrata la secretariat?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mpistolea , utilizator 20:12, 27 Mai 2016
Elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o forma de invatamant la alta, in conformitate cu prevederile prezentului regulament si ale regulamentului intern al unitatii de invatamant la care se face transferul. Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de la care se face transferul si cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii la care se face transferul.

Transferul elevilor in timpul anului scolar se poate efectua, in mod exceptional, cu respectarea prevederilor art. 136 - 145 din Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 4.925/2005, in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor intr-o alta localitate, respectiv intr-un alt sector al municipiului Bucuresti;
b) la recomandarea de transfer eliberata pe baza unei expertize medicale efectuate de directia de sanatate publica;
c) la/de la invatamantul de arta sau sportiv;
d) de la clasele de invatamant liceal la clasele de invatamant profesional;
e) de la invatamantul intensiv sau bilingv la celelalte profiluri;
f) in alte situatii exceptionale, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar.
(Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 4.925/2005, [ link extern ] )
Multumesc. Intre timp am vorbit telefonic la secretariat si mi s-a spus sa vin sa fac cererea dupa data de 24iunie, cand se termina cursurile. Scoala la care vrem sa ne mutam ne va da acceptul in masura locurilor disponibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer scolar anemona34 anemona34 Buna seara! in cazul in care se face transfer scolar pt un elev minor,fosta unitate de invatamant trebuie instiintata unde va pleca elevul? ce lege prevede ... (vezi toată discuția)
Este mai simplu sa transferi un elev de la o școală la alta, ... 4045 4045 Este mai simplu sa transferi un elev de la o școală la alta, într-o altă localitate,sau in timpul anului ? Dacă școala primitoare aprobă,poate cineva , ... (vezi toată discuția)
Vă rog, se poate transfera un elev la o altă școală în timpul ... 4045 4045 Vă rog, se poate transfera un elev la o altă școală în timpul casei a 12 a ? (vezi toată discuția)