avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa taiata de vecin din coloana.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa taiata de vecin din coloana.

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare, sper ca postez in locul corect, daca nu rog un administrator sa mute discutia la locul potrivit.

Problema mea este urmatoarea. Am cumparat un apartament anul trecut in luna August. WC-ul de serviciu nu era folosit ca catre vechii proprietari, eu l-am renovat in totalitate si doresc sa il folosesc. Problema este ca apa calda din acest spatiu, nu functioneaza. Functioneaza doar apa rece.
Motivul pentru care nu functioneaza este ca vecinul de langa mine, in locul WC-ului de serviciu si-a facut o biblioteca iar unde dintre tevi (de unde sunt alimentat eu) cu siguranta a fost taiata.
Vecinii de sus au apa calda toti, iar acest vecin a cumparat apartamentul asa.
Problema e ca nu da curs deloc acestei probleme, pur si simplu nu raspunde la usa si o singura data cand am reusit sa vorbesc cu el a spus ca el nu isi demonteaza biblioteca.

Am informat asociatia de proprietari. Am facut plangere la primarie, au venit au verificat, nu l-au gasit, mi-au lasat o foaie si mi-au spus ca nu am ce face decat sa il actionez in judecata.

Nu am avut niciodata contact cu asa ceva. Am sunat la Judecatoria sectorului 6, mi-au spus sa vin cu o cerere facuta.
Ma puteti consilia in aceasta problema va rog inainte de a merge acolo incat sa merg pregatit? Ce pot face?

Multumesc anticipat.
Ceva nu se leaga. De ce a taiat numai teava de apa calda ? De ce nu a taiat-o si pe cea de apa rece ? Sunteti ferm convins ca blocul a fost construit cu teava de apa calda in WC-ul de serviciu ? Sunt foarte multe blocuri comuniste care nu au decat apa rece in WC -ul de serviciu...
@ausfahrt,

Nu pot sti de ce a taiat doar teava de apa calda. Nu a fost taiata de el, asa a cumparat apartamentul. Nu imi pot da seama cum si de ce ii incomoda pe vechii proprietari. Spuneam ca celorlalti vecini le curge apa calda, deci excludem ca in blocurile comuniste nu exista apa calda.
Intr-adevar, pe timpuri nu prea ajungea apa calda peste tot din cauza retelei neperformante.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
Adriantot, moderator
buna ziua

Puneti mana si scrieti la ministerul administratiei publice info@mdrap.ro problema si iei o vor redirecta la primaria de care apartineti si va vor da raspuns.
O sa trimita primaria politia comunitara si daca nu deschide ii da o amenda si apoi alta si tot asa.
Vedeti ca aveti in sprijinul dumneavostra pe langa legea 230 si cele de mai jos.
Multi locatarii din astia care spun ca asa au cumparat.Asa si ?? nu ai stiut ca trebuie afli acum.La fel si-au rezolvat si altii problema.


Legea serviciului dealimentare cu apă şi de canalizare nr.241 din 2006 actualizata 2015 prevede urmatoarele:

ART 28 alineatul 5
Nici un proprietar nu are dreptul să restricţioneze exercitarea folosinţei de către ceilalţi oproprietari a instalaţiilor comune de apa si canalizare.

ART 31
1.1) In vederea trecerii la încheierea contractelor individuale, contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat cu utilizatorul colectiv se poate rezilia,la cererea acestuia, numai cu acordul scris al tuturor proprietarilor, exprimat prin hotărârea adunării generale a asociaţiei luată cu unanimitate de voturi, şi după achitarea la zi a tuturor debitelor datorate către operator .
.

(11) În cazul condominiilor existente, trecerea de la distribuţia verticală
la distribuţia orizontală a apei în condominiu se face cu acordul scris al tuturor deţinătorilor cu orice titlu al spaţiilor din cadrul condominiului şi pe cheltuiala acestora, exprimat prin hotărârea adunăii generale a asociaţiei luată cu unanimitate de voturi, în baza unei documentaţii tehnico-economice întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi a autorizaţiei de construire eliberată de autoritatea administraţiei publice locale.


articolul 39
(5) Consiliile locale, consiliile judeţene şi, după caz, Consiliul General Municipiului Bucureşti vor stabili, potrivit revederilor Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi alte fapte decât cele prevăzute la alin. (3), (4), (41)care constituie contravenţii în domeniul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

articolul 40

(11) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevăzute la art. 39 alin.(4.1) se face de către personalul împuternicit al Gărzii Naţionale de Mediu.pentru persoanele juridice şi de către reprezentanţii împuterniciţi ai primarului pentru persoanele fizice.

Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2016
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)
Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare achif achif Buna ziua Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , ... (vezi toată discuția)
Asociatia de propietari bodomuller bodomuller locuiesc intr-un bloc situat in Dr. Taberei din Bucuresti care este constituit in Asociatie de propietari. De cdeva timp nu-mi curge apa calda la bucatarie, am ... (vezi toată discuția)