avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea indatoririlor ce revin tutorelui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea indatoririlor ce revin tutorelui

Buna ziua soacra mea a fost diagnosticata cu alzheimer este internata intr-un camin de batrini unde este ingrijita foarte bine. Are tutore pe o sora de a dinsei care este bolnava si nu isi mai poate indeplini prea bine sarcinile trimitind o alta persoana sa le rezolve.Soacra are nevoie de pampers si nu vrea sa dea bani pentru achizitionare desi bani exista.Trebuie reanoit contractul cu acea institutie
care o grijeste si refuza sa semneze contractul. Ce putem face in aceasta situatie?Fiul poate fi tutorele mamei sale?

Daca tutorele nu-si mai poate indeplini obligatiile poate fi inlocuit la cerere cu o alta persoana.Puteti fi tutorele mamei. Vaa dresati autoritatii tutelare de pe langa primaria de domiciliu a bolnavului. apoi la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere cu clauza de uzufruct viager in favoarea unui interzis. Georgescu_C Georgescu_C Buna ziua, Am o situate, as spune, exceptional de delicata si incurcata. Tatal meu are 2 frati si 2 surori, el fiind cel mai tanar. In urma cu 2 ani sora ... (vezi toată discuția)
Bolnav alzheimer mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori ceva sfaturi/informatii daca se poate. O persoana cu o varsta inaintata este diagnosticata cu boala Alzheimer, are si certificat de ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta Elena Teo Elena Teo Bătrâna bolnava cu Alzheimer și dementa cu AVC uri. Fiica a făcut solicitate la judecătorie pt punere sub interdicție și împuternicirea doar pe ea. ... (vezi toată discuția)