avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Donatie primita de la asociat
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Donatie primita de la asociat

Buna seara,
Asociatul doneaza firmei obiecte de inventar. Firma este platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor. Aceste venituri din donatii se scad din baza impozabila la calculul impozitului? Codul fiscal prevede ca din baza impozabila se scad veniturile din subventii, si de aceea nu imi este foarte clar daca prin deductie se scad si donatiile.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 10:07, 25 Octombrie 2017
donatia nu este egala cu subventia...una-i una, alta-i alta...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce musai donatie?! Puteti da in administrare cu titlu gratuit obiecte de inventar, pe care le veti inregistra in cont in afara bilantului "803.8". Art 355. _din 1802/2014:
(1) Bunurile luate in administrare, concesiune sau cu chirie se reflecta in conturi in afara bilantului (contul 8038 "Bunuri primite in administrare, concesiune si cu chirie").

(2) La sfarsitul duratei contractului de administrare, concesiune sau inchiriere, bunurile se restituie proprietarului. La restituirea acestor bunuri se crediteaza contul 8038
"Bunuri primite in administrare, concesiune si cu chirie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipamente primite gratuit Andreeabalint23 Andreeabalint23 Buna ...ma poate ajuta cineva ... plătesc un abonament lunar pt o aplicație și am primit in custodie 2 tablete pt aceasta aplicație ...la sf contractului ... (vezi toată discuția)
Monografie inregistrare subventii racoltam racoltam Buna ziua , O societate SRL-D , impozit 3% din venit , acceseaza fonduri si achizitioneaza aparatura ( statie totala , gps , imprimanta , mobilier birou ) ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila maritica balan maritica balan va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea inregistrare contabila : am un punct de lucru intr-un spatiu inchiriat cei de la garda au fost in control ... (vezi toată discuția)