avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare 5% datorita intarzierilor de max 15 min
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare 5% datorita intarzierilor de max 15 min

Lucrez la o multinationala unde accesul se face pe baza de pontat. Am avut 5 intarzieri de max 15 min ,iar acum aflu ca imi dau penalizare 5% din salariul pe o luna. Este corect asa ceva?Poate aparea asa ceva in CCM?
Cel mai recent răspuns: maria1504 , utilizator 18:27, 13 August 2009
Va trebui sa vedeti daca nu cumva in regulamentul intern sau i n contractul individual de munca se vorbeste de abatare disiciplinara pentrui astfel de intirzieri si de sanctiunea aplicabila, altfel masura este lovita de nulitate
Cu siguranta poate sa apar in CCM obligatia respectarii programului de lucru, este o obligatie care apare si in codul muncii dealtfel.
Daca deciza de sanctionare s-a emis cu respectarea procedurii legale de cercetare disciplinara, probabil este intocmita corect.
daca nu s-a facut ecrcetarea disciplinara, decizia nu este legala si se poate contesta in instanta.
Daca vi s-a emis o decizie cu respectarea procedurii legale, atunci poate fi legala masura.
Daca insa aveti dubii, contestati decizia in instanta.
Pentru a va sanctiona cu o reducere a salariului de baza cu 5% trebuie sa se initieze procedura cercetarii prealabile disciplinare ... Orice decizie emisa fara a fi precedata de o asemenea cercetare este lovita de nulitate absoluta.
Verifica CCM si Regulamentul de ordine interioara de la societatea ta sau intreaba direct la RU temeiul legal al sanctiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara ContSters159916 ContSters159916 una seara.Sunt responsabil cu resurse umane.Am facut o decizie de concediere disciplinara si am gresit articolele in legatura cu termenul de contestare sio ... (vezi toată discuția)
Este de competenta itm? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Daca ma consider nedreptatit de continutul avertismentului scris este de competenta ITM-ului sa cerceteze mustrarile(nefondate dealtfel)? (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara deliaboaru deliaboaru Buna tuturor, Am nevoie de ajutorul vostru in legatura cu aplicarea unei sanctiuni disciplinare. In momentul in care ii inmanezi decia de sanctionare unui ... (vezi toată discuția)