avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentarea la primul termen de judecta!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentarea la primul termen de judecta!

Buna ziua!Doresc sa stiu ce-i de facut in situatia in care nu ma pot prezenta la primul termen de judecata,in calitate de parat.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:43, 25 Mai 2016
Procesul se va judeca si in lipsa dumneavoastra. Ati depus intampinare in termen?
Da,insa doream sa fiu prezent!stiu ca,conteaza.Cum ma justific?trebuie sa trimit ceva la judecatorie?Cred ca nu se poate fixa alt termen!?
Trimiteti un mandatar.
Daca aveti motive temeinice si le puteti dovedi, solicitati instantei amanarea judecatii si acordarea unui nou termen de judecata, aratand motivele pentru care nu va puteti prezenta si alaturand cererii dovezile
Puteti solicita in scirs amanarea judecatii ptr.lipsa de aparare conf.art.222 NCPC(1),atentie, se acorda numai in mod exceptional si de principiu o singura data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare apel RG33 RG33 Buna ziua Intr-un proces apel (litigii de munca) apelantul, la primul termen (in luna a 6-a) a solicitat ''lipsa aparare''... si implicit un nou termen. ... ... (vezi toată discuția)
Urgent ! contestatie la executare dorumihalache dorumihalache Am depus personal Contestatia. In partea administrativa am depasit termenul de introducere a Cererii de facilitare a platii taxelor judiciare si s-a fixat ... (vezi toată discuția)
Rog urgent un raspuns, am termen in dosar maine vioricaiulia vioricaiulia buna ziua va rog sa-mi spuneti daca pot dupa noul cod sa cer un nou termen pentru lipsa de aparare ?(avocata care mi-a promis ca ma reprezinta m-a anuntat ... (vezi toată discuția)