avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... stabilirea rezidentei fiscale in strainatate pt ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

stabilirea rezidentei fiscale in strainatate pt persoane fizice

Buna ziua!
conform nuçoului cod fiscal rezidentii romini din alte tari trebuie sa anunte stabilirea rezidentei fiscale in tara unde se afla.
Situatia mea este urmatoarea:
-am domiciliu stabilit in Spania,unde am un contract fix,dar de sezon si o mica afacere in acelasi cotizind ca persoana fizica autorizata.An de an intocmesc aici declaratia fiscala pe venit.
-unde ar trebui eu acum sa anunt schimbarea domiciliului fiscal,la Administratia finenciara din sectorul 2,unde am domiciliul din buletin?scestia e ca si daca vrem sa fim corecti sa sa ne aliniem legilor nu putem,pentru ca informatia nu ajunge la noi.Sunt o multime de ziare rominesti,care circula prin Spania,insa ambasada nu se deranjeaza sa publice nimic.Eu am intrat in posesia documentului numit Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale,il am completat insa nu stiu unde sa il trimit.
Multumesc anticipat,
Elena
Cel mai recent răspuns: elenamartinez , utilizator 17:57, 31 Octombrie 2016
Trebuie sa cereti rezidenta fiscala in Spania si notificati anaf sector 2 ca o aveti acolo.
Pai eu platesc impozitele pe venit si pe locuinta aici.anula depun declaratia fiscala la Circa financiara.
Stabilirea rezidentei fiscale la momentul plecarii persoanelor fizice din Romania

In vederea scoaterii/mentinerii din/in evidenta de catre autoritatea fiscala, persoana fizica rezidenta in Romania si persoana nerezidenta au obligatia sa inregistreze, cu 30 de zile inaintea plecarii din Romania, formularul "Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania" la autoritatea fiscala competenta unde a inregistrat formularul "Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania", daca persoana in cauza nu a informat cu privire la schimbarea domiciliului/locuintei permanente.
Autoritatea fiscala analizeaza indeplinirea conditiilor de rezidenta in functie de situatia concreta a persoanei fizice, luand in considerare prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri sau prevederile Codului Fiscal, dupa caz, precum si documentatia prezentata, orice alte documente ce pot sta la baza determinarii rezidentei persoanei fizice, precum si certificatul de rezidenta fiscala emis de autoritatea fiscala straina sau un alt document eliberat de catre o alta autoritate decat cea fiscala, care are atributii in domeniul certificarii rezidentei fiscale si stabileste daca persoana fizica rezidenta fiscal in Romania pastreaza rezidenta in tara noastra potrivit conventiei de evitare a dublei impuneri, respectiv Codului Fiscal, sau este persoana fizica nerezidenta in Romania.

In termen de 15 zile de la depunerea formularului, autoritatea fiscala va notifica persoanei fizice daca aceasta are in continuare obligatie fiscala integrala in Romania sau va fi scoasa/mentinuta din/in evidentele fiscale. in cazul obligatiei fiscale integrale, persoana fizica rezidenta este supusa in continuare impozitului pe venit pentru veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei.
DACA NU TE LAMURESC CELE DE MAI SUS, CAUTA PE GOOGLE:REZIDENTA FISCALA SI ACOLO GASESTI MAI MULTE EXPLICATII.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
Gabache, utilizator
Am tot cautat pe net si nu gasesc nimic clar.Eu am trimis un formular la anaf sector 2 prin care am anuntat ca locuiesc si muncesc cu drepturi depline in Spania insa nu am primit nimic.Pastrez in continuare chitata de la posta cu care am trimis plicul,e singura dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala Geanlu Geanlu Buna ziua, Daca sunt angajata la un anajator din Romania, dar din motive personale am ales sa ma mut in Germania pastrand jobul din Romania (lucrez remote, ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)