Vă salut cu respect ! Am o problemă ceva mai delicată. Sunt parte vătămată într-un proces ce se află abia la stadiul de fond. Nu vreau să intru în prea multe detalii cu referire la ce s-a întâmplat. Mai pe scurt, am fost bătut de un individ ce era împreună cu mai multe persoane, în timp ce eu mă aflam cu un amic de-al meu. Cel ce m-a lovit a dat declarații la procuror, eu am dat declarații, martorii lui la fel însă martorul meu principal a dat declarație doar la poliție, la procurori n-a mai putut deoarece a plecat la muncă în Anglia. Vreau să știu cum aș putea să procedez ? Din câte am înțeles, se poate emite mandat de aducere a acestui amic de-al meu din Anglia dar problema este că el poate pierde slujba de acolo și foarte mulți bani. Se poate să îl elimin oarecum din proces ? Să continuie procesul fără acea declarație a lui ? De asemenea, poate păstra declarația de la poliție fără a fi audiat de procurorii în cauză ? Și nu în ultimul rând, în cazul în care nu se poate face nimic, el ar putea da o declarație acolo în Anglia la ambasada sau la o instituție ce îi va putea permite să trimită o declarație în țară ? Vă rog să mă ajutați. Vă mulțumesc anticipat !
1) Dvs. nu aveti cum sa-l eliminati din procedura audierii, caci acesta nu este un drept al dvs?
2) Se poate continua procesul penal si fara acea declaratie de martor, dar asupra acestui aspect hotaraste organul judiciar, oricum dvs. va dauneaza lipsa martorului, nu va profita.
3) Da, el ar putea da o declaratie acolo, legistalie nationala si internationala exista, numai ca ma indoiesc ca se va dispune asa ceva. Dar cine stie, puteti sa solicitati.
Procedura?
mmmmela
daca am facut o plangere penala pt. nerespectarea masurilor de incredintare a minorului(alin 2),si s-a dispus inceperea urmaririi penale si de catre politie si ... (vezi toată discuția)
Martor
Noname003
un amic a avut un conflict cu cineva acum 3 ani iar pe mine m-a luat ca martor. acum 2 zile mi-a venit citatie acasa ca sa ma prezint la judecatorie. eu nu mai ... (vezi toată discuția)