avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare conform COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare conform COR

Conform legislatiei in vigoare as dori sa stiu daca pot fi incadrat ca gestionar avand ca studii scoala profesionala de 1an si sase luni absolvita dupa cele 10 clase. Mai exact scoala profesionala poate fi considerata din categoria studii medii ? Ce prevede legea invatamantului ? Am fost incadrat anterior ca gestionar conform COR 432101 iar la actuala firma unde lucrez mi se spune de catre un reprezentant al departamentului HR ca trebuie sa mi se schimbe incadrarea deoarece nu am liceul absolvit si diploma de bacalaureat. Mentionez ca am absolvit cele 10 clase + clasa XI si XII + Scoala Profesionala (in anul 1988). Daca ma puteti ajuta cu articole de lege... concret. Vreau sa stiu sigur.
Cel mai recent răspuns: euprotopopescu69 , utilizator 07:05, 27 Mai 2016
Buna seara,
Conf art 3 Lg 22/1969 (este inca in vigoare)
" Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.
In functie de complexitatea gestiunilor, de natura si valoarea bunurilor si de cunostintele ce le implica gestionarea lor, ministerele si celelalte organe centrale stabilesc:
a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul trebuie sa fi absolvit liceul ori o scoala profesionala in specialitatea corespunzatoare gestiunii sau o scoala echivalenta si sa aiba un anumit stagiu in munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care functia de gestionar poate fi indeplinita si de cel care a implinit virsta de 18 ani. "

Din punctul meu de vedere puteti ocupa aceasta functie.
Insa....societatea poate stabili anumite conditii de ocupare a unui post referitoare la studii si vechime in functie. Daca nu le indepliniti nu puteti ocupa postul.
Totusi daca ocupati in acest moment aceasta functie si nu s-a modificat nimic in gestiunea dvs referitor la natura si valoarea bunurilor, atunci firma nu poate modifica conditiile de ocupare postului.

:offtopic:
Sfat pt angajatori: resurse umane nu inseamna relatii de munca.
Nu mai angajati inspectori RU sa faca munca unor experti (specialisti, inspectori) in relatii de munca.
Legea nr.1/2011
art.23
(1) Sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde următoarele niveluri:
a) educaţia timpurie (0-6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare;
b) învăţământul primar, care cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV;
c) învăţământul secundar, care cuprinde: (i) învăţământul secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII;(ii) învăţământul secundar superior care poate fi:
- învăţământ liceal, care cuprinde clasele de liceu IX-XII/XIII, cu următoarele filiere: teoretică, vocaţională şi tehnologică;
- învăţământ profesional cu durata de minimum 3 ani;
d) învăţământul terţiar nonuniversitar, care cuprinde învăţământul postliceal.
...

Art.33
...
(3) Absolvenţii învăţământului profesional, care promovează examenul de certificare a calificării profesionale, dobândesc certificat de calificare profesională şi suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass.
....
(5) Absolvenţii învăţământului profesional care promovează examenul de certificare a calificării profesionale pot urma cursurile învăţământului liceal.

Potrivit Legii speciale, mentionate de colegul nostru, şcoala profesionala trebuie sa fie absolvita în specialitatea corespunzătoare gestiunii care vi se va incredinta.

De asemenea, art.28 alin.1 din Legea 22/1969 prevede ca, angajatul cu functie de conducere, precum şi orice alt angajat vinovat de angajarea, trecerea sau menţinerea unei persoane în functia de gestionar fără respectarea condiţiilor de vîrsta, studii şi stadiu prevăzute în articolele 3 şi 38, precum şi a dipozitiilor articolului 4 referitoare la antecedentele penale, raspund integral pentru pagubele cauzate de gestionar, în solidar cu acesta.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns. Sper sa fie lamurita doamna de la resurse umane si sa nu ceara in continuare sa mi se schimbe incadrarea initiala. Dansa nu a fost deloc "miscata" de faptul ca mi-am condus propria afacere in calitatea de Administrator SRL timp de trei ani si ca am lucrat efectiv, INCADRAT ca gestionar timp de 7 ani - cumulat - la doua firme.
Aratati si textul de lege doamnei in cauza.
"Potrivit Legii speciale, mentionate de colegul nostru, şcoala profesionala trebuie sa fie absolvita în specialitatea corespunzătoare gestiunii care vi se va incredinta"
Lucrez in domeniul productie - injectie mase plastice. Adica injectarea plasticului in matrite montate pe masini speciale. Eu am absolvit scoala profesionala sculer matriter. Pot sau nu sa fiu angajat ca gestionar al produselor rezultate ?

Alte discuții în legătură

Incadrare Daliborka Daliborka Buna ziua o persoana care a absolvit scoala profesionala( tinichigiu auto ), poate fi incadrata pe o functie cu studii medii, ca si tehnician echipamente de ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar ... taran radu taran radu Buna ziua! O persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar fara bacalaureat, pentru incadrarea la un loc de munca se considera cu studii Medii sau ... (vezi toată discuția)