avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolvare probleme financiare intr-o relatie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolvare probleme financiare intr-o relatie de concubinaj

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva in mod corect niste probleme financiare si nu doar.
Cateva detalii: Formam un cuplu de 6 ani, de 4 locuim impreuna. Amandoi divortati, nu chiar in conditii amiabile si cu diverse ,, mosteniri" care ne-au afectat pe plan psihic, cauza pt care nu ne-am casatorit.Acum avem o relatie frumoasa cu tot ce e nevoie. Avem in jur de 50 de ani. Copii- eu 2 baieti (25, respectiv 29 ani), el o fata (21 ani). In toti acesti ani am facut niste investitii si de o parte si de cealalta. Eu am cumparat o locuinta pe care o platesc in rate ( inca 20 ani). Bunurile le-am cumparat impreuna, o parte eu, o parte el din bani proveniti de la mama lui, avand in vedere faptul ca timp de aprox 3 ani, el nu a avut serviciu( 1 an somaj). De 1 an lucreaza. Acum am cumparat o masina tot impreuna. Toate cheltuielile locuintei le suport eu( au fost perioade in care am lucrat si in 3 locuri). Avand in vedere faptul ca o casatorie nu ar rezolva corect ce am achizitionat pana acum, ce putem face? Credeti ca niste acte notariale ar fi de folos? Ne-ar ajuta in caz ca se intampla ceva grav cu unul dintre noi? De exemplu: deces- eu. Ce trebuie sa fac ca el sa aiba dreptul de a locui in casa pe perioada vietii? ...sau deces- el. Cum pot avea si eu drept asupra masinii? Multumesc anticipat!!!!!
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 21:30, 26 Mai 2016
Buna ziua,
in concubinaj banii nu s la comun , se presupune ca fiecare cumpara pe numele lui si e a lui , unul mobila, altul masina de spalat , etc. In ce priveste rata la CASA se stabileste care vrea sa o plateasca si sa ramana cu ea si plateste pe numele lui sau jumate jumate dar sunt coproprietari de drept .
Totul se bazeaza pe acte de plata in caz de concubinaj.
In ce priveste acordarea domiciliului e cam sensibila LEGISLATIA , e considerat un chirias cu contract decomodat, vedeti actele . ( sunt multe cazuri tragice , moare unul si copiii ii arunca in strazi chiar daca el a platit, batranetea ) TRAGIC este ca esti TALHARIT .
Cel mai bine e prin uzufruct viager si ramane acolo pana moare dar se deterioreaza imobilul, nu-l poate intretine , risca sa i dea FOC, e greu , e greu , isi poate reface viata , etc.. Si in caz de intretinere nu l poti scoate afara dar casa se deterioreaza , te reclama la politie, isi pierde luciditatea !
BATRANETEA este o etapa foarte TRISTA si tabu .
eu am un vecin care a facut actele si a cedat unui cumnat , traieste in MIZERIE , plange ca prietena nu vine sa stea cu el ca ea pierde ce are , E ASA DE CIUDAT !! Apartamentul e plin de gunoaie in CENTRUL ORASULUI ! DACA nu vedeam nu credeam , de 12 ani dureaza asta . NU au ce sa faca , tin apartamentul distrus pana el moare , incredibil !
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imobil - sfat nasobraznic nasobraznic Am fost crescuta de un cuplu care au locuit in concubinaj.El ( tata) ma adoptat dar nu si ea ( care nu in acte mi_a devenit mama). Tati a murit si am ramas ... (vezi toată discuția)
Sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ani. concubina ... tudor_11 tudor_11 sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ani. concubina aste vaduva de 14 ani, sotul decedat in accident de munca in spania,ea avand pensie de ... (vezi toată discuția)
Trăiesc în concubinaj și avem un copil. În cazul decesului ... Mario's Mario's Trăiesc în concubinaj și avem un copil.in cazul decesului concubinei am drept asupra casei sau neamurile sunt îndreptățite să moștenească?.... ... (vezi toată discuția)