In 2015,am rascumparat unitati de fond si actiuni,pe care le-am mostenit prin succesiune.ART. 66 Stabilirea venitului din investiţii spune:142^3. În cazul în care părţile sociale au fost dobândite prin moştenire, câştigul din înstrăinarea părţilor sociale se determină ca diferenţă între preţul de vânzare şi valoarea nominală/preţul de cumpărare care este considerat(ă) zero.
In acest caz cand se ia in seama valoarea nominala si cand se ia in considerare pretul de cumparare care este considerat zero.Rascumpararea a fost facuta dupa 20 .08.2015.Mie mi-au luat in calcul -pretul de cumparare zero si nu valoarea nominala.Raspunsul dat a fost:Conform Ordinului MFP si CNVM 3483/2008 privind determinarea, reținerea și virarea impozitului pe câștigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare, obținut de persoanele fizice, se prevede: art.4 alin.2 lit. g) pentru valorile mobiliare dobândite în urma unei succesiuni, prețul de achiziție al valorilor mobiliare este considerat zero, la care se adaugă cheltuielile aferente întocmirii actelor, pe baza unor documente justificative.