avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil problema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil problema

Va salut! M-as bucura daca ma-ti putea ajuta cu o problema.
Este vorba de un copil minor de 15 ani care fuge noaptea din casa, nu vrea sa mearga la scoala, se comporta ca un bolnav psihic. Ce masuri legale se pot lua sa rezolvam situatia sau sa il putem duce la psihiatru? refuza sa mearga la psiholog.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:16, 31 Mai 2016
desperadoxyz a scris:

Am depus deja cerere. credeam ca mai exista si alte solutii

Soluții pot fi diverse, și internarea la un spital de psihiatrie(infantilă) ar putea fi o soluție pe termen scurt, cu siguranță minorul suferă de tulburare de comportament.
Pentru internare e necesar bilet de la medicul de familie al copilului.
În spital ar beneficia de consiliere psihologică din partea psihologului spitalului/secției de psihiatrie.
Încercați toate variantele posibile.
Mergeti, dvs, la un psiholog specializat in problemele adolescentilor. Descrieti problema sincer si vedeti ce solutii aveti.
Problema e ca pleaca de acasa si nu comunica cu dvs, nu faptul ca nu vrea sa mearga la scoala (e si asta o problema, insa nu asta trebuie sa rezolvati, cand veti gasi o solutie pentru problema, se va rezolva si asta). Vedeti ce anume provoaca aceasta atitudine.
Foarte rar exista copii problema, cel mai frecvent sunt familii problema.
Dapix a scris:

Soluții pot fi diverse, și internarea la un spital de psihiatrie(infantilă) ar putea fi o soluție pe termen scurt, cu siguranță minorul suferă de tulburare de comportament.
Pentru internare e necesar bilet de la medicul de familie al copilului.
În spital ar beneficia de consiliere psihologică din partea psihologului spitalului/secției de psihiatrie.
Încercați toate variantele posibile.

Mersi pentru raspuns. Am deja bilet de la medic de mai demult, problema este ca nu vrea sa mearga. pot sa il duc cu forta?
Atât timp cât e minor, dumneavoastră părinții în calitate de reprezentanți legali îl puteți duce și cu forța la spital, deoarece va fi internat pe semnătura părinților. Dacă se opune sau încearcă să evadeze îl ține 5 zile la izolator cu tratament de specialitate, după care îl mută în salon.
După cele 5 zile de medicație la izolator(dacă va impune situația) va sta cuminte în salon cât va mai fi nevoie.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu a ajuns un golan Elisa_T Elisa_T Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am ... (vezi toată discuția)
Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)