avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare Gater
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare Gater

Buna ziua!
As dori sa stiu daca amplasarea unui gater intr-un spatiu inconjurat de multe locuinte este legala? Iar daca nu,care este legea ce interzice acest lucru? Stiu ca pot sa ma adresez autoritatilor locale in scris, dar aceasta persoana care si-a instalat gaterul, are ,, cunostinte'' in cadrul primariei! Daca primaria nu ma poate ajuta cu nimic, unde as putea face demersurile mai departe si care sunt sansele?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:51, 29 Mai 2016
Pentru amplasarea gaterului, proprietarul trebuie sa aiba firma inregistrata la Registrul comertului, iar firma poate fi inregistrata numai avand autorizatie de ctie. emisa de catre primarie cu avizul Inspectoratului teritorial de stat in ctii.
Puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data primaria, Inspectoratul teritorial de munca, Inspectoratul judetean de pompieri-situatii de urgenta, Agentia teritoriala de mediu.
Sesizand in scris institutiile statului, acestea vor trebui sa va raspunda tot in scris, in termen de 30 de zile conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 art.8 aprobata prin Legea nr. 233/ 2002, privind petitiile.
Daca nu primiti raspuns scris, in termen, puteti deschide actiune in instanta de contencios administrativ conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie service auto pisoiud pisoiud Buna ziua, doresc sa aflu care este distanta minima ce trebuie respectata intre o casa / locuinta si constructia unui service auto. Multumesc (vezi toată discuția)
Unde sesizez posibile nereguli in constructii? Lazar_s Lazar_s buna ziua, As dori si eu informatii cu privire la urmatoarea situatie: In fata blocului meu se ridica un sir de blocuri, s-a inceput fundatia, si mi se ... (vezi toată discuția)
Investigare legalitate constructie SANTIER SANTIER Langa noi, s-a ridicat un bloc, care cred eu ca nu respecta limitele din documentele de autorizare. Din discutia cu locatarii din blocul vechi, acestia au fost ... (vezi toată discuția)