avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investigare legalitate constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investigare legalitate constructie

Langa noi, s-a ridicat un bloc, care cred eu ca nu respecta limitele din documentele de autorizare. Din discutia cu locatarii din blocul vechi, acestia au fost la primaria emitenta a AC, si li s-a comunicat ca "Nu se poate da documentatia vizata spre neschimbare,care a stat la baza emiterii AC", desi este informatie publica (cel mai probabil un abuz al primariei).
1. Cum pot intra in posesia documentatiei blocului nou pentru a vedea daca sunt respectate retragerile si regimul de inaltime?
2. In cazul in care constat ca nu sunt respectate retragerile si regimul de inaltime, ce solutii legale am (primaria si ISC - nu vad sa functioneze la cum se construieste in Chiajna si imprejurimi, inclusiv Bucuresti).
3. Problema in cazul meu este ca sunt lipsit de lumina directa a soarelui pe o buna bucata din zi, DEzvoltatorul blocului nou, nu cred sa fi facut vreun studiu de insorire.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:15, 21 Decembrie 2019
Notificati in scris cu nr. de inregistrare/ data primaria si Inspectoratul de stat in ctii. si solicitati raspuns scris conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 privind petitiile.
Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile puteti deschide actiune in instanta in baza Legii nr. 554/ 2004 privind contenciosul administrativ.
Daca nu s-au respectat prevederile din proiect/ autorizatie numai instanta de judecata poate dispune demolarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie bloc langa casa mea M-Bogdan-A M-Bogdan-A Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. noul proprietar de langa mine s-a apcat de demolat casa veche si in locul ei va construi un bloc. ... (vezi toată discuția)
Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)
Ridicarea unei schele fara autorizatie ion.u ion.u Buna ziua, Tatal meu are locuinta intr-o localitate resedinta de judet, casa la curte. Pe terenul vecin, viran pana in prezent, proprietarul a ridicat o ... (vezi toată discuția)