avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Caz de incompatibilitate primar
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Caz de incompatibilitate primar

Un medic incadrat intr-un spital public odata ales primar va mai putea desfasura si activitate medicala in spital pe timpul mandatului sau, sau se va afla sub incidenta art87din Legea 161/2003 ?Se pot aplica in cazul acestuia prevederile HG524/1991 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 29 Mai 2016
Se va afla sub incidenta Legii nr.161/2003.
Va multumesc pentru raspuns. Intrebarea v-am adresat-o in conditiile in care la art 1 din HG524/1991-act normativ neabrogat exista stipulat: " Art. 1
Medicii si farmacistii, ppe perioada cat ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi, primarii, ministere si alte organe ale administratiei de stat centrale sau locale, recum si in alte unitati bugetare, isi pastreaza gradele profesionale si vechimea in munca sanitara si in specialitate si pot sa lucreze in unitati sanitare pana la 50% din timpul normal de lucru, in cadrul normei de baza unde sunt salarizati." Totodata,prin Legea 161/2003 sunt reglementate situatiile de incompatibilitate unde se regaseste si situatia prezentata de catre mine,in acest caz se poate vorbi despre o abrogare tacita a primului act normativ,ale carui reglementari intra in contradictie cu cele ale ultimului? Cum se aplica legea in acest caz?
Da, se poate vorbi despre oabrogare tacita a prevederilor acelui act normativ, avand in vedere ca legea este superioara HG ca putere normativă .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public moclaura moclaura buna ziua, sunt functionar public de executie in judetul ialomita, candidez pt functia de primar intr-o uat din judetul braila si vreau sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Incompabilitate Hunorka Hunorka Dupa fisa postului sunt intr-o functie publica, denumirea postului: functie publica generala,teritoriala,de executie, consilier. Am candidat la alegerile ... (vezi toată discuția)