avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare sistem de termoficare fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare sistem de termoficare fara acordul vecinilor

Este nevoie de acordul vecinilor de etaj respectiv de bloc daca o persoana doreste sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire,sau doar de acordul asociatiei respectiv al agentului termic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin.88 , utilizator 19:19, 1 Iunie 2018
Verificati intai exact situatia si la nivel de administratie, vedeti ce spune si administratorul.
Am vertificat daca se poate spune asa mi s-a zis ca sa am grija sa nu imi bag nasul pe unde nu imi fierbe oala ca as putea sfarsii destul de rau.
Procedura legala obliga ca pentru debransare de la sistemul centralizat alimentare utilitati,sa existe acordul asociatiei de proprietari asumat prin hotarare a adunarii generale
reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asocioatie
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru debransare
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
ynocentta, utilizator
alina_25,ce vă derajază ca unul sau mai mulți vecini sau debranșat?!
romanulnevoias a scris:

alina_25,ce vă derajază ca unul sau mai mulți vecini sau debranșat?!

”Debranşarea unuia sau mai multor consumatori de la serviciul public de alimentare cu energie
termică implică o modificare a instalaţiilor de distribuţie a energiei termice aferente încălzirii, ceea ce afectează buna lor funcţionare şi implică "un dezechilibru hidraulic şi termic faţă de sistemul iniţial proiectat şi realizat”.
Prin afectarea sistemului termic se poate aduce atingere exercitării depline a prerogativelor dreptului de proprietate al celorlalţi vecini-proprietari/locatari, respectiv folosinţei în condiţii normale a apartamentului, din acest considerent, legiuitorul a stabilit ca aceasta consecinţă negativă, trebuie asumata de cei potential afectaţi prin exprimarea acordului scris în vederea realizării debranşării.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Problema debransare - m-am trezit cu tevile taiate :) adinov adinov Am depus cererea pentru debransare la regia de termoficare. Am fost sunat pentru programarea debransarii. Totul a decurs bine. Intre timp am angajat un ... (vezi toată discuția)
Debransare de la sistemul de termoficare melaniag melaniag Buna ziua! de ceva timp ma chinui sa ma debransez de la sistemmul de termoficare insa nu am primit raspuns favorabil deorece locuiesc intr-un bloc unde nu au ... (vezi toată discuția)
Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)