avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea locuintei minorului in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea locuintei minorului in strainatate

Am o rugaminte daca ma puteti ajuta. Am divortat in urma cu cativa ani, am o fetita de 9 ani care a ramas la mama , dar avem custodie comuna ii platesc Pensie alimentara.
Mama sa decis sa plece in Anglia sa se stabileasca acolo si sa ia si fetita, doar ca mi-a zis ca trebuie sa- dau acordul meu ( eu nu stiu ce inseamna acest lucru ) ca are procura sa poata iesi din tara cu fata si invers ( sa pot iesi cu fata din tara ) ce se poate intampla ?...ce sunt aceste acte pe care trebuie sa le semnez si sa-mi dau acceptul !
Va multumesc .
Legea nu permite scoaterea din țară a copiilor minori decât cu acordul ambilor părinți, asta cu scopul de a preveni răpirea internațională de minori.
Dacă vă cere acordul prin procura notarială înseamnă că ambii părinți exercitați autoritatea părintească în comun, deoarece așa a hotărât instanța de judecată când ați divorțat.

nu aveți nici o obligație să-i dați acordul să schimbe domiciliul copilului, asta numai dacă vreți dumneavoastră și dacă ajungeți la o înțelegere de comun acord.

[editat de moderator- renuntati la scrisul cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Stimate domn, aşa cum vi s-a răspuns, fetiţa Dvs. nu poate trece graniţa fără acceptul notarial al Dvs. Deci dacă nu aveţi nimic împotrivă ca fetiţa să se mute cu mama ei în Anglia, mergeţi la notar şi daţi o declaraţie că sunteţi de acord cu plecarea fetei.
Vedeţi şi Dvs. unde i-ar fi mai bine fetei, în Anglia, cu mama sau aici, cu Dvs., cu bunicii, fără mamă.
Decizia vă aparţine!
Schimbarea locuinței minorului se face de comun acord intre parinti. Fiind vorba de parasirea teritoriului țării e necesar acordul dvs notarial. Acord pe care il puteti da sau nu. Daca nu sunteti de acord e posibil ca mama sa se adreseze instanței care va hotări unde anume va locui minora după verificarea condițiilor de trai, materiale., emotionale etc
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2016
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Va multumesc frumos tuturor pentru sfaturi
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
danielafelicia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in moldova valentinabitca valentinabitca Am o mare problema.Dupa multe certusri cu sotul meu, in fine eo problema personala, nu-mi da procura s a plec in R.Moldova.Spune-ti-miva rog frumos daca pot ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, schimbarea domiciliului minorului ciorba ciorba Fosta mea sotie vrea sa plece in Anglia dupa concubin, cel cu care a fost din timpul casatoriei. Eu nu imi dau acceptul sa plece cu fetita noastra de 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei cu un minor RodicaIonela RodicaIonela Sunt divortata si am o fetita de 5 anisori , as vrea sa plec cu ea in strainatate , minora mi-a fost incredintata mie , vreau sa stiu daca am nevoie de procura ... (vezi toată discuția)