avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelămurire inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelămurire inventariere

Sunt PFA practician în insolvență contabilitatea în partidă simplă. Am achiziționate obiecte de inventar (mobilier de birou, calculatoare cu accesoriile respective, cărți juridice etc.) unele chiar de la începerea activității, anul2007. Acestea sunt înregistrate în Registrul inventar model vechi. Inventarierile anuale le-am făcut cu sprijinul unui prieten contabil dar nu sunt sigur că este OK. Acum conf.Ord.170 văd multe simplificări în ținerea contabilității și mă gândesc să refac documentele de inventariere măcar începând cu anul 2015. Mă interesează să știu dacă la acizițonarea unor noi obiecte de inventar acestea se mai evidențiază în vechiul Registru de inventar sau nu iar la trecerea in listele de inventar aceste obiecte de inventar, ce se găsesc in parimoniu, la ce valoare se trec în noul registru de inventar, cel cu trei coloane și dacă se pot grupa de ex.( Mobilier de birou, Cărți juridice, Birotică sau Alte obiecte de inventar). De asemenea sunt nedumerit deoarece unele surse m-au informat că obiectele de inventar din momentul achiziției se consideră date în folosință si în listele de inventariere se înregistrează cu valoare ,,zero" iar cu această valoare se mențin până la scoaterea din uz prin casare. Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Completare regisreu de inventar pfa - 2016 Dragos90ro Dragos90ro Buna Ziua Sunt PFA neplatitor de TVA -> domeniu de ativitate comert ( cod caen 4791 si 4799 ) - produsele comericalizate provin din afara UE ( China ) ... (vezi toată discuția)
Completare registrul-inventar ptr ii psvictor psvictor Buna ziua, Sunt II activitati fotografice, la real si am o mare nelamurire legat de ce si cum se noteaza in Registrul-Inventar(14-1-2). Am citit si peste ... (vezi toată discuția)
Inventariere obiecte inventar in folosinta dona77 dona77 Buna ziua, Obiectele de inventar care sunt in folosinta (nu mai sunt pe stoc, ci date in consum/folosinta): - in Registrul Inventar nu se mai trece ... (vezi toată discuția)