avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare Regisreu de inventar PFA - 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare Regisreu de inventar PFA - 2016

Buna Ziua

Sunt PFA neplatitor de TVA -> domeniu de ativitate comert ( cod caen 4791 si 4799 ) - produsele comericalizate provin din afara UE ( China ) si sunt vandute online

Am cautat pe tot internetul si nu am gasit o explicatie concreta cu privire la completarea registrului de inventar cu 10 coloane 14-1-2/a in cazul meu .

Marfa achizitionata care urmeaza a fi vanduta trebuie trecuta in acest registru ?
Ex : am achizitionat 1000 de suruburi cu o valoare totala de 2000 lei

Casa de marcat ( valoarea de achizitie 572 lei ) trebuie trecuta in acest registru ?

Care ar mai fii obiectele care ar trebuii trecute in acest registru ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:21, 3 Decembrie 2016

In conformitate cu Ordinul 170/2015 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind contabilitatea in partida simpla ,
" Registrul-inventar serveste ca document contabil de inregistrare a elementelor de natura activelor si datoriilor inventariate (elementele patrimoniale, creantele si datoriile).
Registrul-inventar se intocmeste de catre persoanele care conduc contabilitatea in partida simpla, intr-un exemplar.
Registrul-inventar se completeaza la inceputul activitatii, la sfarsitul exercitiului financiar, precum si cu ocazia incetarii activitatii.
Registrul-inventar se completeaza prin inscrierea tuturor elementelor inventariate, element cu element, sau prin preluarea totalurilor din listele de inventariere a elementelor grupate dupa natura lor, potrivit optiunii persoanei respective. In acest caz, listele de inventariere se anexeaza la Registrul-inventar.
In cazul incetarii activitatii, Registrul-inventar se completeaza cu valoarea elementelor inventariate faptic la acea data.
In coloana 1 se inscrie numarul curent al fiecarei operatiuni inregistrate in ordine cronologica.
In coloana 2 se inscriu elementele inventariate, fie element cu element, fie denumirea grupei de elemente inventariate preluata din lista de inventariere.
In coloana 3 se inscrie valoarea de inventar reprezentata de:
- valoarea de intrare a elementelor patrimoniale inventariate, potrivit documentelor justificative, sau totalurile din listele de inventariere a elementelor patrimoniale grupate dupa natura lor;
- valoarea ramasa de incasat, respectiv de plata, rezultata in urma inventarierii creantelor si a datoriilor.
In conditiile conducerii evidentei contabile in partida simpla cu ajutorul tehnicii de calcul, Registrul-inventar se editeaza anual sau la cererea organului de control.
Registrul-inventar se arhiveaza impreuna cu documentele justificative care au stat la baza intocmirii lui.

Nr. pagina .......

REGISTRUL-INVENTAR
la data de ......................

Nr. crt. Denumirea elementelor inventariate Valoarea de inventar
1 2 3
14-1-2/b

Intocmit, "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registrul-inventar ptr ii psvictor psvictor Buna ziua, Sunt II activitati fotografice, la real si am o mare nelamurire legat de ce si cum se noteaza in Registrul-Inventar(14-1-2). Am citit si peste ... (vezi toată discuția)
Registrul inventar ContSters166949 ContSters166949 Cand trebuie completat Registrul Inventar? Ce trebuie sa contina? (vezi toată discuția)
Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)