Obiectele de inventar care sunt in folosinta (nu mai sunt pe stoc, ci date in consum/folosinta):
- in Registrul Inventar nu se mai trece valoarea acestora (la inventarierea lunara/anuala)?
- in Listele de Inventar (inventarierea anuala) se trec si aceste obiecte? Cu valoare contabila =valoarea de intrare (respectiv iesire prin consum), sau valoarea contabila =0? (si implicit valoarea de inventar =0)?
Dar in cazul in care valoare de inventar este mai mica sau mai mare decat valoarea de intrare, cum se poate evidentia aceasta diferenta in listele de inventar, si apoi inregistra in contabilitate?
Mentionez ca nu se tine evidenta acetsor obiecte de inventar (in folosinta) extracontabil; e vorba de partida simpla (unitati cult).
Obiectele de inventar nu se considera stoc.
In momentul cumpararii le treceti in registru. Acea valoare ramane in "gestiune" pana se caseaza. Valoarea contabila ramane la fel - cea de intrare.
Asa am gandit si eu initial; insa ulterior (dupa ce am inregistrat deja in registrul inventar si in listele de inventariere, cu valoare contabila =valoarea de intrare, desi obiectele au fost date in folosinta "pe loc" (in aceeasi zi cu intrarea)), am intalnit pareri diferite dpdv contabil; astept si parearea unui contabil:)
Se poate muta subiectul pe forumul de contabilitate generala sau in partida dubla (e general valabila problema)?
Multumesc.