avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consecinte ale desfacerii contractului de munca din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consecinte ale desfacerii contractului de munca din motive disciplinare

Buna seara, as avea si eu o alta intrebare pentru domnii avocati si membri ai forumului: dupa ce mi s-a desfacut contractul de munca din motive disciplinare, ma mai pot angaja undeva? Angajatorul poate afla cu exactitate ca in trecutul meu profesional exista aceasta pata? Viitorul angajator are acces la REVISAL? Imi este teama si ma intreb daca mai pot lucra vreodata undeva...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 3 Iunie 2016
Bineinteles ca va puteti angaja.

Angajatorii nu au acces la REVISAL decat pentru perioada in care angajatul este salariatul firmei respective, deci nu au cum sa va afle "trecutul".

In schimb, daca vor, pot solicita informatii sau recomandari de la fostii angajatori.

Depinde si de domeniul de activitate.
Ce explica mai sus colegul..dar vin si eu cu ceva in plus. In cm se opereaza ultimul loc de munca...este foarte simplu sa faca adresa la fostul loc de munca sa afle mai multe detalii, sau va poate pune sa va ceara CARACTERIZAREA de la ultimul loc de munca...si tot afla.

Sfatul meu prietenesc ( nu va ia nimeni capul ) daca viitorul angajator va intreaba ceva legat de subiectul prezentat si nu spuneti adevarul va poate trimite la plimbare sau tot va afla si tot o sa va gaseasca motiv sa va trimita la plimbare. Ganditi-va foarte bine, daca de acum plecati cu ,,tinichiaua,, de gat o sa aveti de suferit pe viitor.

PS: Daca la locul de munca unde prestez servicii, ar incerca cineva ceva de genul acesta si as afla...va asigur ca zilele lui sunt numarate.

Adevarul e crud si dureros uneori, dar este adevar.
Mihaela_Popescu a scris:

....
Angajatorul poate afla cu exactitate ca in trecutul meu profesional exista aceasta pata? Viitorul angajator are acces la REVISAL? Imi este teama si ma intreb daca mai pot lucra vreodata undeva...


Baza de date din REVISAL , angajatorii o pot vedea numai pentru salariatii proprii nu si pentru alti salariati.

Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.)

Astfel, art. 29 alin. (4) din Codul muncii limiteaza posibilitatea angajatorului de a obtine informatii despre candidat de la fostul angajator al acestuia, instituind necesitatea acordului salariatului si stabilind strict ce informatii poate solicita.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, dar totusi strict la intrebarea mea, daca exista sanse ca altcineva sa ma angajeze avand in vedere situatia mea as vrea sa primesc un raspuns, daca se poate. Cat de mult conteaza din punct de vedere legal acest aspect?
Exista sanse ca cineva sa va angajeze, chiar daca ati fost concediata disciplinar.

Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

Alte discuții în legătură

Demisie si reangajare LauraMadalina LauraMadalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In luna martie a acestui an am fost angajata cu contract de munca pentru o perioada de 4 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca desfacut cu indisciplinat Marius3120 Marius3120 Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Hope93 Hope93 In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)