avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si reangajare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

In luna martie a acestui an am fost angajata cu contract de munca pentru o perioada de 4 zile,dupa acest interval eu mi-am dat demisia ( fiind in per de proba), ma intereaseaza daca din punct de vedere legal trebuie sa mentionez urmatorului angajator de acest interval.Are cum sa depisteze daca eu nu il informez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 17 Iunie 2016
Nu aveti obligatia legala de a anunta un viitor angajator despre o astfel de situatie .

Potrivit art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
.......dar la angajare ti se solicita fisa de lichidare de la locul de munca anterior,asta inseamna ca eu voi duce documentele de la ante penultimul loc de munca.

Ingrijorarea mea este ca daca la ultimul loc de munca ( cel la care am stat 4 zile) am inregistrat venituri si acum duc documentele de la antepenultimul loc de munca,viitorul angajator va afla ca nu am fost tocmai ''sincera '' cu acesta.


Poate afla?
Angajatorul nu are cum sa afle de fostii dvs angajatori decat daca : ii spuneti dvs unde ati lucrat , va solicita adeverinte de vechime pentru a va calcula sporul de vechime etc.

Un angajator nu are acces la REVISAL decat pentru propii lui salariati.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca nou catalinah catalinah Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca o firma la care te angajezi poate afla unde ai mai lucrat si daca ai lucrat si ce date de la ITM privin vechimea ta in ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa concediere prin desfiintarea postului ContSters239100 ContSters239100 Buna ziua, Am participat pe 19 martie 2012 la un interviu telefonic pentru angajare, si am fost selectionat pentru urmatoarea etapa. La vremea cand am ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale desfacerii contractului de munca din motive disciplinare Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Buna seara, as avea si eu o alta intrebare pentru domnii avocati si membri ai forumului: dupa ce mi s-a desfacut contractul de munca din motive disciplinare, ... (vezi toată discuția)