avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consecinte ale desfacerii contractului de munca din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consecinte ale desfacerii contractului de munca din motive disciplinare

Buna seara, as avea si eu o alta intrebare pentru domnii avocati si membri ai forumului: dupa ce mi s-a desfacut contractul de munca din motive disciplinare, ma mai pot angaja undeva? Angajatorul poate afla cu exactitate ca in trecutul meu profesional exista aceasta pata? Viitorul angajator are acces la REVISAL? Imi este teama si ma intreb daca mai pot lucra vreodata undeva...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 3 Iunie 2016
Va multumesc din suflet, mi-ati mai readus putin speranta. De acum pot incepe sa imi caut cat de cat linistita un alt loc de munca, daca dumneavoastra spuneti ca din punct de vedere legal nu imi este interzis acest lucru.
Nu exista nicio prevedere legalacare sa va interzica asa ceva.

Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si reangajare LauraMadalina LauraMadalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In luna martie a acestui an am fost angajata cu contract de munca pentru o perioada de 4 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca desfacut cu indisciplinat Marius3120 Marius3120 Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Hope93 Hope93 In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)