avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare concesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare concesiune

Am in concesiune un teren intravilan. Prin contract am fost obligat la intabularea acestuia. Terenul este proprietatea privata a primariei.
Prin incheiere s-a dispus de catre OCPI respingerea cererii, bazandu se pe art. 861 si 866 cod civil.
Este legala incheierea?
De ce nu pot intabula asa cum prevede contractul de concesiune?
Care este baza legala prin care se poate intabula acest teren concesionat ce apartine doeniului privat al primariei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: reclamant2013 , utilizator 15:24, 13 Februarie 2017
Dreptul de concesiune este un drept corespunzator dreptului public, nu privat. Greseala apartine celor din primarie, nu trebuia sa incheie astfel de contract. Rezolvare gasiti prin incheierea unui contract de superficie, etc (specific dezmembramintelor dreptului de proprietate)
Revin asupra intrebarii, si arat faptul ca in urma plangerii impotriva incheierii de carte funciara, Judecatoria a dispus intabularea acestui drept, si obligarea OCPI de efectuare a transcrierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune sau contract de superficie ? CARMI CARMI Care este contractul pe care o persoana fizica il poate incheia cu o unitate administrativ-teritoriala pentru un teren proprietate privata a acestei ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune sau de superficie wazz wazz cineva mi a spus ca \"are o mare.... dilema indusa de intrarea in vigoare a noului cod administrativ .... Care este contractul pe care o persoana fizica il ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune cosminbej cosminbej Buna ziua! Va prezint urmatorul caz: in iunie 2013 s-a incheiat un contract de concesiune intre o persoana fizica si primaria unei localitati. Obiectul ... (vezi toată discuția)