avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

livrari intracomunitare

Buna Ziua !
Am un srl ,neplatitor de tva . Intrebarea mea este daca pot sa fac livrari intracomunitare , si care sant obligatiile fiscale in legatura cu aceasta?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 20:12, 15 August 2009
[ link extern ] /
Gasiti absolut toate informatiile cerute la linkul de mai sus!
SUCCES!
=D>
elizabeth74 a scris:

Buna Ziua !
Am un srl ,neplatitor de tva . Intrebarea mea este daca pot sa fac livrari intracomunitare , [...]

Cine va impiedica sa faceti livrari intracomunitare daca sunteti neplatitor de TVA? Nu am cunostinta de o astfel de interdictie.

elizabeth74 a scris:

Buna Ziua !
Am un srl [...] fac livrari intracomunitare , si care sant obligatiile fiscale in legatura cu aceasta? [...]

Obligatiile fiscale sunt aceleasi indiferent daca facem sau nu livrari intracomunitare.
elizabeth74 a scris:

Buna Ziua !
Am un srl ,neplatitor de tva . Intrebarea mea este daca pot sa fac livrari intracomunitare , si care sant obligatiile fiscale in legatura cu aceasta?
Va multumesc anticipat !

Daca faceti livrari intracomunitare e mai bine sa fiti platitor de TVA pentru ca beneficiati de avantajele taxarii inverse in sensul ca aveti drept de deducere al TVA fara sa colectati nimic.
sunt de acord cu domnul Iulian...daca livrarile intracomunitare sunt permanente si detin ponderea principala in cifra de afaceri e bine sa va declarati platitor de TVA deoarece in prezent la achizitie achitati inclusiv TVA pe care il includeti pe costuri...ca si platitor veti deduce acest TVA si tinand cont de faptul ca livrarile intracomunitare sunt operatiuni scutite (NU AU TREABA CU TAXAREA INVERSA!!!) veti recupera TVA dedusa de la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa lemn lenareg lenareg Ce pierd eu ca SC platitor de TVA daca cumpar cherestea de la SC neplatitoare de TVA ,iar eu o revand .(pot factura cu taxare inversa?) (vezi toată discuția)
Declaratie 390 prestari servicii deacroxana deacroxana De curand am preluat contabilitatea unei firme de transport marfa. Firma depune tva trimestrial. In luna ianuarie a efectuat un transport intracomunitar din ... (vezi toată discuția)