avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura din SUA pentru achizitie casa in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura din SUA pentru achizitie casa in Romania

Buna ziua

Va retin atentia cu o mica dilema.
Mama mea este stabilita in SUA (cetatenie romana +americana).
Doreste sa ii achizitionez o casa in Romania (pentru a avea o locatie stabila la batranete).
Categoric am nevoie de o procura pentru a face achizitia pe numele ei si pentru a incheia contracte cu furnizorii de utilitati pentru locatia respectiva.
Dilema mea are 2 parti:
1. Exista un model tip (sau general uzitat) pentru o astfel de procura?
2. In SUA, procura poate fi facuta la un notar autorizat si autentificata cu Apostila de la Haga? Sau este absolut necesar sa se deplaseze la ambasada? Am intrebat 2 notari si am primit 2 raspunsuri opuse ...

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 16:26, 1 Iunie 2016
Notarii din SUA nu au nicio legatura cu ce intelege Europa ca ar fi un notar. Cu cateva zeci de dolari oricine isi poate cumpara on line dreptul de a notariza acte (in fapt, e un fel de dare de data certa + certificare de semnatura). Insuficient ptr UE.
Ca sa nu aveti probleme in Romania cu incheierea unui act autentic notarial, procura ar trebui sa fie autentica conform sistemului in care urmeaza sa o utilizati.
De aceea, cel mai sigur este ca mama dvs. sa se deplaseze la ambasada, care are functiunea unui notariat si sa faca procura. In plus, aceasta procura se inscrie automat intr-un registru national notarial al procurilor, ptr a putea fi verificata de notarul care instrumenteaza vanzarea, ptr a se evita falsificarile si ptr a fi opozabila oricui. O procura americana nu poate fi verificata.
Deci, ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)