avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotarare civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotarare civila

Buna ziua! Am primit azi o comunicare prin care nu inteleg aproape nimic. . " .......va comunicam,alaturat,copia hotararii civile nr..... ,pronuntata la data de 5 aprilie 2016 de catre judecatoria." ," pentru aceste motive in numele legii hotaraste : in temeiul 406 C proc. civ , ia act la renuntarea la judecata a cererii avand ca obiect plangerea contraventionala ,formulata te pententul ......, cu dreptul la recurs in termen de 30 de zile de la comunicare ,urmand ca cererea de recusrs sa fie depusa la judecatoria...., " este vorba despre permisul de conducere ,pe data de 22 martie am reununtat la plangere cu speranta ca o sa se termine mai repede chiar daca imi vor suspenda permisul de conducere 30 de zile. dar din hotararea asta nu inteleg nimic .ce sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:54, 2 Iunie 2016
va multumesc ! sper sa gasesc o cale sa nu mai astept inca 30 de zile pana la hotararea definitiva.
revin cu o intrebare ,am observat ca pe comunicarea la hotararea civila scrie din data de 5 Aprilie 2016 ( eu procesul l-am avut pe 22 Martie) Daca comnunicarea este din data de 5 Aprilie 2016 si termenul era de 30 de zile nu ar trebui sa apara si definitiva avand in vedere ca pe site-ul de la judecatoria galati dosarul meu cu nr . : 18134/233/2015 scrie :Data ultimei modificari 13.05.2016 banuiesc ca dupa data de 13 iunie ar trebui sa fie si hotararea definitiva!?
Hotărârea prin care se ia act de renunțarea la judecată devine definitivă în termen de 30 de zile de la comunicare, prin neatacare cu recurs. Data comunicării este data ștampilei de pe procesul verbal care însoțește plicul (și care se întoarce la dosar) și care trebuie să fie identică cu data ștampilei de pe plic.

5 aprilie este data pronunțării, nu a comunicării. Data ultimei modificări nu are nicio relevanță pentru dumneavoastră. În 13.05.2016 probabil s-a introdus în sistem hotărârea motivată.
Solicitati grefei instantei elibererea unei copii de pe hotarare cu mentiunea "definitiva"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi schimb permisul in anglia daca nu a venit hotararea judecatoreasca a ultimului proces ! alyndizzy alyndizzy Buna seara ! In Septembrie anul trecut am recuperat permisul de conducere cu un certificat de grefa. Pe 22 Martie 2016 am fost chemat in instanta unde la ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces cu politia iasi MirceaT MirceaT Am pierdut procesul cu politia iasi si acum trebuie sa imi predau permisul. Sentinta a fost data pe data de 16.06.2009 si mie mi-a parvenit pe data de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mi a luat anul trecut permisul pe 60 de zile, am ... alexandrupowge alexandrupowge bună ziua, mi a luat anul trecut permisul pe 60 de zile, am făcut contestație și pe data de 12.12.2024 am primit pe portal just respinge plângerea, pe ... (vezi toată discuția)