avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Exercitare profesie diriginte de santier
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Exercitare profesie diriginte de santier

Sunt Diriginte de santier autorizat si as vrea sa imi incep activitatea. Care ar fi forma cea mai buna ca sa declar veniturile tinind cont ca acestea vor fi pentru inceput sporadice. Multumesc
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 19:48, 1 Iunie 2016
Dupa parerea mea in anul 2016 e mai rentabil o microintreprindere decat un PFA.
Activitatea de diriginte de santier desfasurata cu regularitate, in mod continuu, pe cont propriu si urmarind obtinerea de venituri in baza unui contract civil, cu indeplinirea a cel putin 4 din criteriile prevazute la art. 7 pct. 3 din Codul fiscal, reprezinta o activitate independenta. Veniturile realizate de dirigintele de santier din activitatea desfasurata in mod independent sunt tratate din punct de vedere fiscal drept venituri din activitati independente si supuse regulilor generale de stabilire a venitului net anual din activitati independente, determinat in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, prevazute la art. 68 din Codul fiscal.

Adica, oricat ar fi de sporadica activitatea, hartogaraia ramane. Cat castigati, atata impozit si contributii achitati.
Va declarati la fisc, obtineti codul fiscal, tineti contabilitate in partida simpla si depuneti declaratiile aferente.

Si, mai este o posibilitate. Daca sunteti angajat cu contract de munca de beneficiarul lucrarii, pe perioada determinata , pe durata lucrarii ori pe faze de cosntructie.

Deci, sunt 2 posibilitati. PFA sau salariat.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
edina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare pfa Maura Anghel Maura Anghel Buna ziua! Va rog, cine ma poate lamuri daca pe o PFA se primeste sponsorizare se plateste impozit? (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit StRotaru StRotaru 1. PFA cu cod CAEN 6832 poate functiona pe baza normei de venit? 2. Daca raspunsul este afirmativ ce trebuie facut pentru trecerea de la venitul real la norma ... (vezi toată discuția)
Schimbare forma de impozitare la pfa 2015 2015 sunt pfa pe norma de venit pot sa trec pe venit real? (vezi toată discuția)