avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit

1. PFA cu cod CAEN 6832 poate functiona pe baza normei de venit?
2. Daca raspunsul este afirmativ ce trebuie facut pentru trecerea de la venitul real la norma de venit?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:17, 24 Ianuarie 2019
Va rog sa cautati la adresa urmatare la judetul dumneavoastra [ link extern ]
Din codul fiscal ART. 691 - Opțiunea de a stabili venitul net anual, în sistem real pe baza datelor din contabilitate

(1) Contribuabilii care obțin venituri din activități independente, impuși pe bază de norme de venit, au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real, potrivit art. 68.

(2) Opțiunea de a determina venitul net în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 68, este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi și se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă contribuabilul nu solicită revenirea la sistemul anterior, prin completarea corespunzătoare a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice și depunerea formularului la organul fiscal competent până la data de 15 martie inclusiv a anului următor expirării perioadei de 2 ani, începând cu anul 2019.

(3) Începând cu anul 2019, opțiunea pentru determinarea venitului net în sistem real se exercită prin completarea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice cu informații privind determinarea venitului net anual în sistem real și depunerea formularului la organul fiscal competent până la data de 15 martie inclusiv, în cazul contribuabililor care au desfășurat activitate în anul precedent, respectiv în termen de 30 de zile de la începerea activității, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare forma de impozitare la pfa 2015 2015 sunt pfa pe norma de venit pot sa trec pe venit real? (vezi toată discuția)
Sistemul de activitate intr-o intreprindere individuala Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , As dori sa va intreb : Exista vreun articol de lege , in cazul intreprinderilor individiale, care sa oblige un contribuabil sa lucreze ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen pfa, norma de venit MrDerpson MrDerpson Salut, In cazul in care un PFA a fost deschis in Mai 2014 (sistem real, consultanta in afaceri), cand se poate face trecerea la un alt cod CAEN pentru ... (vezi toată discuția)