avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cereri de creanta-insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cereri de creanta-insolventa

Buna ziua!
Am si eu o intrebare referitoare la o speta din insolventa:avem un debitor care a intrat in insolventa si am depus cererea de admitere a creantei in termenul stabilit de catre instanta.Problema e ca la o verificare ulterioara am decoperit ca un debit provenit dintr-o sentinta favorabila nu a fost inclusa in cererea initiala.Am intocmit o cerere suplimentara insa ne-a fost respinsa de catre lichidator intrucat a fost tardiv depusa.Intrebarea mea este urmatoarea:acel debit neacceptat se mai poate recupera in vreun fel sau il trecem la capitolul pierderi?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ursulina , utilizator 16:08, 2 Iunie 2016
Conform art.105(1)Codul Insolventei(Legea nr.85/2014)creantele constatate prin hotarari judecatoresti nu sunt supuse procedurii de verificare .
Buna ziua

Eu as solicita repunerea in termen si as contesta in instanta decizia administratorului judiciar.
BUNA ZIUA SI MULTUMESC PENTRU RASPUNS
INTREBAREA ERA CA SENTINTA OMISA LA CEREREA INITIALA DE INSCRIERE LA MASA CREDALA AM ADAUGAT O DUPA TERMENUL DE INSCRIERE LA MASA CREDALA FIIND O CREANTA NASCUTA ANTERIOR DATEI DESCHIDERII PROCEDURII SI PENTRU CA NU NE AM CONFORMAT IN TERMEN SUNTEM DECAZUTI DIN TERMENUL DE A FI INSCRISI IN TABELUL PRELIMINAR, CF 114 DIN L85/2014.
SE POATE SOLICITA REPUNEREA IN TERMEN SI SA CONTESTAM DECIZIA LICHIDATORULUI?
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri in insolventa edomide edomide Buna ziua :) Ma aflu in urmatoarea situatie: firma la care lucrez a livrat produse unei firme pentru care era inceputa procedura de insolventa, fara ... (vezi toată discuția)
Cum poate plati o societate in insolventa obligatiile stabilite printr-o decizie civila ? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere referitor la urmatoarea speta: Un fost angajat disponibilizat a atacat in instanta decizia de ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)