avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand ma pot pensiona
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand ma pot pensiona

am o vechime de 24ani,11luni si 7 zile,am lucrat 20 de ani in conditii speciale si mi-sa acordat 10 ani de grupa,deci cumulat am 34ani 11 luni si 7 zile cotizati,cand ma pot pensiona pentru limita de varsta
Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 55 de ani.
Daca este vorba despre un barbat, atunci pentru a beneficia de reducerea varstei trebuie sa indepliniti conditia de stagiu complet de 35 de ani.
1. Are dreptate colegul meu, pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare cu 10 ani trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare, de 35 de ani, fara perioadele asimilate (stagiul militar obligatoriu, facultate).

2. Dvs. se pare ca va mai lipseste aproape o luna de zile.
am lucrat 20 de ani in cadrul mai,pentru completarea acelei luni unde pot plati contributia pentru a completa stadiul
1. Incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii de care apartineti.

2. - Puteti incheia contractul pentru o perioada de o luna de zile (daca atat va lipseste).
- Contributia lunara minima este de 247 lei.

Alte discuții în legătură

Stagiu potential pensie de invaliditate militara legea 223/2015 modificata prin oug nr. 57/2015 dmoni dmoni Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca se acorda stagiu potential pentru pentru invaliditate in baza Legii nr. 223/2015 modificata si completata de ... (vezi toată discuția)
Reducere virsta standard de pensionare safety safety Va rog sa mi se precizeze daca pentru activitatea desfasurata in sistem militar(cadru militar in activitate/ofiţer) in perioada 01.04.1995-14.01.2013(17 ani ... (vezi toată discuția)
Activitate mai- pensie Giorgio33 Giorgio33 Buna seara, care sunt anii minim de activitate in MAI cu studii in Academia Tehnica Militara pentru a beneficia de pensie? Multumesc. (vezi toată discuția)