avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract comodat

Buna ziua,
am incheiat un contract de comodat la notariat pentru un apartament cu o familie(persoana fizica) pt. o perioada de 18 luni. De 6 luni acestia nu-si mai platesc utilitatile, adunandu-se o suma de aprox 1200 ron. Care este procedura legala, pasii care trebuie urmati de catre mine pt. rezilierea acestui contract si evacuarea acestora din apartament?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: LKN1 , utilizator 22:34, 5 Iunie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Rezilierea unilaterala a contractului se poate face, cu o notificare prealabila, de catre mine, in cazul in care cei care folosesc apartamentul nu-si achita utilitatile, aceasta fiind si situatia de fapt. Trebuie sa obtin o dovada de neplata de la administratie bloc, enel, caldura/apa calda etc.? Sa trimit prin posta notificarea, sa merg la notariat, sau cum?
Depinde ce doriti exact si care este realitatea din spatele acelui comodat. Ar trebui pusi in intarziere, ceea ce inseamna notificare trimisa de dv. prin executor. Dat un termen. Apoi, daca nu elibereaza si nu achita, mers in instanta.
Exact doresc eliberarea apartamentului pentru neplata cheltuielilor de intretinere aferente folosirii acestuia. La ,,incetarea contractului'' , la unul dintre subpuncte este specificat,, in cazul in care una din parti nu isi respecta obligatiile asumate prin prezentul contract, cealalta parte este in drept a cere rezilierea contractului , dar numai printr-o notificare scrisa''.. Am inteles ca aceasta notificare o pot face eu, ca si comodant, si trimisa prin posta cu raspuns de primire(?) Iar apoi, in cazul neeliberarii apartamentului sa apelez la instanta de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract de comodat fastbusinessimpex fastbusinessimpex Buna ziua,poate ma ajuta cineva de specialitate, cum sa rezolv problema pe care o am. Multumesc anticipat! In 2005 am divortat de sotul meu printrun ... (vezi toată discuția)
Inchiriere cu probleme Acidutzu123 Acidutzu123 Am inchiriat un apartament in iulie anul trecut pe termen de un an. Initial mi sa promis ca in cel mai scurt timp voi beneficia de centrala termica. La ... (vezi toată discuția)