avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie ridicare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie ridicare auto

Vin cu urmatoarea problema...
Am masina parcata pe acelasi loc de ani buni, nu e pe drum public, nu blochez nici un acces.
Astazi am fost chemat de catre politia locala la locul de parcare, sa vin sa imi mut masina pentru ca au primit o sesizare de la primarie, tot astazi - telefonic pentru masina mea.
Dicutand cu ei am inteles ca ar exista si o somatie pentru care ei au semnatura mea, in care mi se spune sa imi mut masina.
Eu nu am primit aceasta somatie, nici in geamul masinii, nici in posta, nici in mana si circul zilnic cu masina respectiva.
Ce se poate intampla daca eu nu mut masina?
In alta ordine de ideii, in aceeasi situatie, ba mai "grava" ca a mea mai sunt alte zeci de masini in aceeasi zona. Cand le-am spus si de restul, PL-ul a zis ca nu au treaba cu alea ci doar cu asta.
Ok. Sa inteleg ca legea se aplica preferential in tara asta?
Are autoritate politia locala sa dea amenda pentru parcare in acest caz?
Cel mai recent răspuns: fotbalistul , utilizator 07:09, 3 Iunie 2016
fotbalistul a scris:

Ce se poate intampla daca eu nu mut masina?

Daca nu mutati masina,riscati ca aceasta sa fie ridicata si depozitata in spatiile special amenajate de catre primarie
Politia locala ,prin modificarile operate la legislatia in domeniu,a primit competente in constatarea si consemnarea anumitor contraventii la regimul circulatiei

Da stiu asta.
Dar eu nu am primit nici o somatie scrisa. Cu toate acestea ei sustin ca au aceasta somatie scrisa, care are si semnatura mea pe ea. Dar cand i-am rugat sa mi-o prezinte au spus ca nu o au.
Chestiile verbale indiferent daca vin de la politisti sau orcine altcineva sunt egale cu 0.
Si cand se da o amenda de circulatie, politistul iti da un PV, nu iti da amenda verbal.
Am vazut multe masini cu somatie in parbriz, de exemplu, dar nu erau miscate. Eu merg zilnic cu a mea si nu am avut nimic pus in parpriz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare neregulamentara Srb Srb Are voie politia sa dea multiple amenzi pentru aceeasi parcare neregulamentara pentru acelasi loc si masina? Ma refer daca o masina a fost parcata in acelasi ... (vezi toată discuția)
Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt ... Maryus1986 Maryus1986 Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt o parcare neparlamentara. Dacă merg, imi vor face pv pe baza datelor înregistrate si automat ... (vezi toată discuția)
Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)