tdkappa13 a scris:
ideea e ca nu puteau cei de la cadastru sa spuna ca erorile se datoreaza unuia sau altuia dintre experti - isi depaseau atributiile. singura posibilitate era sa constate ca se suprapune peste o identificare deja facuta si ca nu va pot atribui un nr. cadastral.
buuun. de ce nu se poate inscrie in cf-ul domnului celalalt plangerea 2. pentru ca nu il priveste pe celalalt deja inscris asta deriva din principiul relativitatii inscrierii.
plangerea dumneavoastra nu poate fi judecata decat in limitele in care s-a dat respingerea, respectiv pe baza datelor si actelor existente la momentul respectiv in dosarul de carte funciara. prin urmare nu, cererea dumneavoastra nu avea cum sa fie admisa.
prezumtia de legalitate poate fi intr-adevar rasturnata, dar indreptandu-va impotriva celui deja inscris,
=D> Tocmai mi-ati demonstrat ca ANCPI prin OCPI este o institutie absolut redundanta a statului. Daca nu ei - cei care avizeaza documentatiile. atat d.p.d.v. tehnic cat si al legalitatii actelor de proprietate - sunt responsabili in a DEPISTA ERORILE EXPERTILOR TOPO (scuzati:">), inainte sau dupa o intabulare gresita, atunci il putem angaja pe badea Gheorghe la cascaraveta, cu un pix si o stampila, sa "avizeze" favorabil orice desen care da a detrminare in sistem stereo de care-o fi, si-apoi proprietarii dornici sa devina si ei "opozabili" fata de terti, n-au decat sa-si scoata ochii, sau sa aplice "trial by ordeal" ca sa-si detrmine limitele proprietatii.
In alta ordine de idei, daca tot vorbim de principii, art.9 din L. cadastrului vorbeste de cele 3 functii ale cadstrului: tehnica, economica si juridica. Tehnic, am avut o posesie netulburata de 14 ani asupra suprafetei determinate prin masuratorile manuale efectuate cu ocazia retrocedarii, pe baza schitelor parcelare (care fac parte obligatoriu din documentatia topo de intabulare); economic, am platit impozitele aferente suprafetei din titlu iar juridic, titlul si schitele si planul de amplasament ma identiifica ca proprietar al terenului.
Dar, poate mai important ar fi continutul art.30: "(1) Dacă în cartea funciară s-a înscris un drept real, în condiţiile prezentei legi, în folosul unei persoane,
se prezumă că dreptul există în folosul ei, dacă a fost dobândit sau constituit cu bună-credinţă, cât timp nu se dovedeşte contrariul."
Va intreb, determinarea acestui aspect - daca OCPI tot nu are competente in privinta determinarii utilizarii corecte a unei ... statii totale - nu ar trebui macar sa se "autosesizeze" daca sunt indicii ca s-a gresit? Ca legea le permite :
Art. 10 alin (1) din Ordinul 634/2006, conchide ca ori de cate ori se considera necesar , ANCPI/OCPI poate efectua verificari pe teren cu privire la corectitudinea intocmirii documentatiei de catre persoana autorizata inainte de a receptiona aceasta documentatie.
Iar daca exista un referat de completare, ca vezi Doamne, se suprapune cu 1770 m2:hm: , nu trebuie comunicat spre stiinta proprietarului, tot conform legii? Ca topografii... doar n-or sa se puna rau cu cei care au painea lor de toate zilele si cutitul in mana? Nu este tot de datoria lor sa convoace topografii si proprietarii pentru solutionarea tehnica, amiabila, inainte sa dea "sentinta" de respingere?
Dar cel mai mult ma ingrijoreaza faptul ca e chestiune atat de tehnica - presupun cu matrici si integrale si C++ - incat nu puteti sa-mi explicati pe forum, ca n-avem...tabla.:hm:
Dar va multumesc oricum pentru anumite confirmari:)
Agh , si :secret: credeti ca are vreo importanta aspectul ca in aceeasi zi am obtinut doua copii certificate complet diferite dupa planul de incadrare in zona al parcelei cu care ma suprapun; unul din arhiva, din dosarul de intabulare al...suprapusului si celalalt, din arhiva electronica la zi a OCPI (baietii de la IT) ? Cel "la zi" pare mai OK si cu ochiul liber fata de cel aflat la dosar, parcela e deplasata inapoi la locul ei spre vest. Numai gardul a ramas ridicat conform primului...:blush2: