avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VA ROG UN SFAT!- pensie de întreținere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VA ROG UN SFAT!- pensie de întreținere

Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am anuntat printr-un mesaj prin luna martie despre actiune. Am fost jignita, etc. de ambii. In fine, am cazut de acord sa trimita 100 euro lunar si daca minorul are nevoie de articole de imbracaminte si incaltaminte sa trimita el. La sfarsitul lunii mai mi a comunicat ca s a razgandit ca el nu mai trimite nici un ban. Vrea sa se judece intrucat nu doreste sa imi plateasca pensia de intretinere pentru minor raportat la salariul pe care il are ( normal era 4-5 sute euro dar am acceptat conditiile lui) ci raportat la salariul mediu pe economie din Romania. Eu as accepta bucuroasa aceasta varianta insa el locuind in alta tara nu stiu daca ar trimite lunar acesti bani, iar daca as apela la un executor judecatoresc din tara nu stiu ce ar putea face daca fostul sot locuieste in alta tara, dar daca as continua procesul cerand comisie rogatorie ( cum de altfel am si cerut) asta ar insemna poate chiar si ani, asta implicand traducerea actelor de mine personal? Cum sa procedez? Salariul minim pe economie este 1250 lei mi ar revenit 400 lei? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: catalina45 , utilizator 08:22, 9 Iunie 2016
Va multumesc inca o data pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara de la tatal stabilit in austria adella14 adella14 Carei instante sa ma adresez pentru stabilirea pensiei alimentare pentru crestere si intretinere minor daca tatal este stabilit in Austria, in raport cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie intretinere minor cand tatal lucreaza in strainatate alex1an alex1an buna seara.in urma divortului fostului meu sot ia fost stabilita plata unei pensii pt intretinere minor in cuantum de 1/6 din minimul pe economie.el de ceva ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara minor corina33 corina33 Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot deschide proces pt recalcularea pensiei de intretinere luand in considerare faptul ca tatal fiicei mele lucreaza de 4 ani ... (vezi toată discuția)