avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj conturi bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj conturi bancare

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul casatoriei ? Daca banii sunt depusi doar de mine din salariu in contul respectiv si sunt titular fara imputernicit pot obtine 100% - 0% ? Mentionez ca eu si sotia tinem banii separat , iar eu am contribuit la majoritatea cheltuielilor din familie, inclusiv intretinere materiala copil. Ea s-a ocupat de cresterea copilului.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
SorinGeo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:21, 18 Iunie 2016
SorinGeo a scris:

iar pentru sumele scoase , daca nu pot justifica , ca au fost cheltuieli comune intra in masa partajabila.

După logica asta, și dumneavoastră, ați putea cere partajarea salariului soției pentru toți anii în care ați fost căsătoriți, și cred că v-ați îmbogăți. :D
Cum ar putea ea să dovedească că a cheltuit banii împreună cu soțul, și nu si-a luat ei parfumuri, lacuri de unghii, vopsele de păr....., ciocolate, pantofi cu toc, rochii...., poșete și de 1000 de euro :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
Dapix, utilizator
Sotia are salariul mult mai mic decat mine si nu as castiga cine stie ce ... dar, asa cum am mai spus, sa scot cateva zeci de mii de euro din cont cu cateva zile inainte de divort si sa spun apoi la proces ca i-am cheltuit impreuna fara a avea nici o justificare ... nu cred ca o sa tina !
Nu vi se pare cinstit să împărțiți frățește la divorț tot ce ați câștigat pe timpul căsătoriei`?

Dacă nu vreți să partajați banii economisiți aveți 2 posibilități:
1. cheltuiți lunar tot ce câștigați să nu rămână nimic de economisit.
2. nu mai economisiți oficial prin depozite bancare, sau plastic vorbind economisiți la negru.
Nu putem impartii frateste atata timp cat nu ne mai intelegem !
Acum aplic metodele dv. 1.,2., dar din pacate m-am prins cam tarziu ... si mi-au ramas "blocate" niste sume unde nu trebuie ( in conturile personale :D ) cu care nu stiu cum sa procedez , oricum o sa incerc sa-i scot gradual si sa-i economisesc "la ciorap" pana se lamuresc lucrurile ... multumesc pentru sugestii/sfaturi .
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
SorinGeo, utilizator
Doamna stie cati bani aveti in cont daca nu are acces si nu e trecuta la clauza? daca stie la ce banca aveti depozitul poate cere in instanta, situatia soldului ,rulajelor etc.pana la data divortului. Scoateti-i treptat ca sa puteti motiva ca i-ati folosit pt nevoile casniciei si amanati putin divortul pana rezolvati problema cu economiile.

Alte discuții în legătură

Conturi bancare Gheorghe Iosif Gheorghe Iosif Am 2 conturi bancare .1 este mostenire de la părinți .al 2 este cont de salariu sotia are dreptul la ele dupa ce a bagat actele de divorț pot sa scot din ... (vezi toată discuția)
Divort alex5 alex5 Buna ziua, in cazul in care intentionez sa divortez si am : - conturi curente (gen ING Cont'ROL) - depozite bancare - o casa la care platesc credit ... (vezi toată discuția)
Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)