avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer praxis medicina de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer praxis medicina de familie

Am lucrat cu CIM ca asistenta la un CMI de medicina de familie.Medicul a decedat,dar fiind grav bolnav, cu o luna inainte de a muri,a vindut prin contract la notar praxisul medical.Pina in ziua cind a decedat, cabinetul a functionat cu un medic inlocuitor.Pina atunci nu am stiut nimic despre aceasta tranzactie.La citeva zile s-a prezentat noul medic pe care atunci l-am cunoscut. Acesta m-a prostit efectiv vreo trei saptamini, promitindu-mi o angajare insa nu a vrut sa ma mai angajeze.Atunci am decis sa introduc o actiune in instanta.Pentru aceasta m-am adresat CJAS pentru a afla numele exact al medicului precum si adresa acestuia.Aici am aflat ca este un SRL insa medicul este proprietarului acestuia.M-am adresat instantei solicitind daune acestui SRL,insa am aflat cu stupoare ca medicul a cumparat ca persoana fizica praxisul,ulterior decesului medicului a infiintat SRL-ul cind a facut contract cu CJAS-ul,iar acum spune in fata instantei ca SRL-ul n-are nici o responsabilitate in ceea ce priveste persoana mea,eu raminind fara serviciu si cu situatie neclara in privinta contractului de munca.Ce se mai poate face in acest moment?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 5 Iunie 2016
Piritul,repectiv SRL-ul prin avocat,pe cale de exceptie,invoca,,lipsa calitatii procesuale pasive'' Mai exact,SRL-ul nu este cesionarul praxisului,cedarea praxisului facindu-se catre medicul persoana fizica,care ulterior(la citeva zile)decesului medicului titular,a infiintat SRL-ul care acum este in relatie contractuala cu CJAS-ul.In concluzie piritul,recte SRL-ul,nu a incheiat nici un contract de preluare a praxisului cu medicul ulterior decedat,prin urmare eventuale obligatii ale acestuia cu privire la personalul angajat,nu i-au fost transmise.Asadar cind se poate solicita introducerea in cauza a altor persoane?La primul termen?Sau cind?
Reclamantul poate sa isi modifice cererea si sa propuna noi dovezi, sub sanctiunea decaderii, numai pana la primul termen la care acesta este legal citat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare praxis medical laura77 laura77 Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Sunt medic de familie in relatie contractuala cu casa de asigurari judeteana, si intentionez sa plec in strainatate. Am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire punere in executare dispozitiv hot.jud. radinschipaul radinschipaul Un medic de familie a preluat in calitate de persoana fizica,prin contract de vinzare-cumparare la notar,un praxis de medicina de familie.Insa nu a preluat ... (vezi toată discuția)
Nulitate cim, somaj sau continuitate? stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Mama mea este asistenta medicala cu 34 ani vechime in munca - 20 ani la locul actual! Din pacate, acum o saptamana, sefa ei a murit ... (vezi toată discuția)