avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actionare in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actionare in instanta

Buna ziua,
Astazi am depus o cerere la tribunal prin care solicit plata
salariilor compensatorii de catre fostul angajator ,in urma concedierii conform
art.68 din Codul Muncii. Din surse neoficiale s-ar parea ca CCM la nivel de unitate
este expirat. Firma se ocupa cu comercializarea materialelor de constructii si finisaje.
Exista posibilitatea sa sustina in continuare ca nu se dau nici un fel de compensatii,
poate prezenta documente care sa- l avantajeze? Suntem mai multi colegi.
Stiti cumva cum se desfasoara ,nu stiu cum sa-l numesc - "proces", avand in vedere
ca noi nu ne permitem un avocat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:35, 17 August 2009
Citez din mesajul dvs ... " Dupa ce angajatorul va depune la dosar toate actele pe care le cereti sau pe care le va cere instanta, mergeti si studiati dosarul si in functie de aceste acte alegeti mijloacele de proba care sa va ajute, puteti sa propuneti martori (sa aveti la dv. numele si adresa acestora) inscrisuri(decizia de concediere, note de lichidare, fluturasi de salariu, etc) sau interogatoriu ...." ... din cate stiu, Codul de procedura civila reglementeaza clar termenul in care pot fi propuse probele atat de catre reclamant, cat si de catre parat.
Faptul ca Anlore si Gabriel S au avut rabdare sa explice cum se desfasoara lucrurile intr-in proces este demn de admirat.
Cred ca o astfel de prezentare este utila de pus si la Documente utile :)
La fel, admir orice interventie care rectifica eventuale erori ale expunerilor.

Pentru toti :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura luarii interogatoriului mototo mototo Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt reclamant in contencios-anulare decizie concediere. Am inteles multumita ca martor nu pot fi. In acest caz,pot fi ... (vezi toată discuția)
Prima zi de infatisare MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Ce anume se considera prima zi de infatisare dupa care angajatorul nu mai poate depune nici o dovada, nici un inscris in plus fata de ce se afla ... (vezi toată discuția)
Probatoriul se depune in dublu exemplar la litigii de munca? justice123 justice123 In litigiu de munca, unde sarcina probatoriului revine angajatorului (nu e vorba de acelasi proces, am unul si-n civil), este obligatoriu depunerea ... (vezi toată discuția)