avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura apel

Buna ziua,
Am pierdut pe fond procesul de contestare a concedierii, iar dupa aprox o luna a venit si sentinta. Urmeaza sa fac apel.
Spuneti-mi, va rog, daca va trebui sa facem si intampinare, apoi iar raspuns la intampinare, sau ce anume proceduri mai contin acest apel .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:30, 7 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Dvs. faceti apelul,intimatul va faceintampinare iar dvs. raspuns la intampinare de care intimatul la va lua la cunostinta din dosarul cauzei.
Tot in legatura cu apelul mai am cateva intrebari.
1. La Apel se mai pot depune inscrisuri, audia martori, in general se mai pot aduce probe ?
2. Apelul este constituit doar dintr-o sedinta, sau pot fi mai multe sedinte de judecata ?
3. Apelul mai poate fi atacat cu recurs in cazul litigiilor de dreptul muncii ? Cum mai poate fi atacat ?
Multumesc !
1.Nu, dar instanta de apel poate incuviinta si administrarea probelor a caror necesitate rezulta din dezbateri.[Art.478(2)NCPC].
2.Apelul se poate judeca la primul termen daca este indeplinita procedura de citare si daca instanta fiind lamurita considera pricina in stare de judecata, daca nu, poate fixa alt/e termen/e
3.Nu se mai poate exercita calea de atac a recursului[Art.483(2)NCPC] doar caile de extrordinare de atac:contestatia in anulare sau revizuirea daca sunt intrunite conditiile legale
La CEDO poate fi atacat ?

Alte discuții în legătură

Recurs carmen petrache carmen petrache Am castigat un proces cu banca pe fond,in apel a castigat pe tardivitatea apelului.....banca mai poate face RECURS???? (vezi toată discuția)
Nejudecare motiv nulitate in apel gdfgdf gdfgdf Buna ziua, Va contactez in legatura cu o problema intampinata de mine recent, in cazul unei plangeri contraventionale. In apel, la ultimul termen, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Contestare hotarare tribunal erdei_ghe_cristian erdei_ghe_cristian Am contestat un PV de contraventie al politiei rutiere care spunea ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare, si la Judecatorie am castigat ... (vezi toată discuția)